19aastane Kalle Rovanperä sõitis Rootsis poodiumile.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
WRC
16. veebruar 2020, 19:47

Rootsis ajalugu teinud Rovanperä sihib Latvala rekordit (1)

Rootsi MM-rallil tegi ajalugu kolmanda koha saavutanud Kalle Rovanperä: 19aastasest soomlasest sai noorim mees, kes kunagi MM-etapil poodiumile kerkinud.

"Poodiumil oli väga mõnus olla," muheles Toyota meeskonnas sõitev Rovanperä. "Aga ralli oli muidugi väga nõudlik, sest see oli lühem kui tavaliselt ning kogu aeg tuli näidata maksimumkiirust."

"Me kaotasime minu vigade tõttu mõnes kohas aega, kuid oli tore jõuda poodiumile ja teenida punktikatselt viis silma. See oli väga hea sõit, andsin kõik, mis mul endast anda oli," jätkas Rovanperä. "Ralli alguses ei tundunud ma end väga hästi, sest olin ehk liiga ettevaatlik ning hoidsin rehve, kuid punktikatseks tasus see ära, sest näitasime vaheaegades väga häid aegu ja muidugi finišiaeg oli tõeliselt hea."

Pressikonverentsil päriti Rovanperält ka selle kohta, kas ta suudab üle lüüa kaasmaalase Jari-Matti Latvale nimele kuuluva rekordi: Latvala oli nimelt 22aastane, kui võitis MM-etapi.

"Ma ei tea, kuid muidugi proovin seda ületada - läheb päris palju aega, enne kui ma sama vanaks saan," vastas rallitalent.

MM-sarjas jagavad kahe etapi järel liidrikohta 42 punkti kogunud Elfyn Evans ja Thierry Neuville, Sebastien Ogier on 37 punktiga kolmas, Kalle Rovanperä 30 punktiga neljas, Esapekka Lappi 24 punktiga viies ja Ott Tänak 20 punktiga kuues.