Tommim Mäkinen võis Rootsi ralli järel särada.Foto: OLI SCARFF
WRC
16. veebruar 2020, 20:39

Tommi Mäkinen: saavutasime Rootsis rohkem, kui enne rallit oodata oskasime (3)

Ülikeerulistes oludes kulgenud Rootsi MM-ralli pakkus suurt rahulolu Toyotale, kui esikoha hõivas Elfyn Evans ja kolmandale kohale kerkis kõigest 19aastane Kalle Rovanperä. Meeskondlikus arvestuses on Toyota MM-sarja liider 73 punktiga, Ott Tänaku tiim Hyundai jääb neist maha 10 silmaga.

Mõistagi pakkus Rootsi ralli Toyota tiimipealikule Tommi Mäkinenile suurt rõõmu ning ta tõdes, et kokkuvõttes saavutati isegi rohkem, kui enne rallit oodati.

"Oli imeline nädalavahetus, oleme kõik väga uhked ja naeratame," rääkis Mäkinen pressikonverentsil. "Elfynil on potentsiaali võita tiitel ning Kalle tuleb kohe tema järel. Toetame neid täielikult, et nad saaks jätkata samas vaimus. Meil on ideid, kuidas nad veel paremaks võiks saada."

Ta tunnistas, et kui Evansi suurepärane autoga kohanemine ja hea kiirus oli üllatuseks juba Monte Carlos, siis Rootsis oli see veel suurem üllatus, kuid kindlasti annab see Walesi rallimehele vaid enesekindlust juurde.

Mis puudutab aga Kalle Rovanperä hiilgavat esitust viimasel, 21 kilomeetri pikkusel punktikatsel, siis Mäkineni sõnul oli selle taga asjaolu, et enne katset muudeti pisut auto seadistust ja see andis noormehele vajaliku kindluse.

"See oli kõigi aegade ägedaim punktikatse. Võin öelda, et see oli väga raske katse, isegi tema isa Harri Rovanperä jaoks oleks olnud," muigas Mäkinen.