Paul Aron.Foto: Twitter / @MercedesAMGF1
Auto-Moto uudised
18. veebruar 2020, 08:25

Mercedese noorteprogrammi kuuluv Paul Aron teeb karjääris sammu edasi

Mercedese vormelitiimi noorteprogrammi kuuluv Paul Aron (16) teeb tänavu karjääris sammu edasi ja võistleb vormel Renault Eurocup sarjas ART Grand Prix' meeskonnas.

"Olen superõnnelik, et jätkan oma teekonda selle imelise tiimiga," teatas Aron sotsiaalmeedias.

Ja lisas ART meeskonna kodulehel: "See on hüppelaud eduni. Olen kindel, et suudan koos tiimiga areneda. Paljud endised ART sõitjad on saavutanud edu, ma loodan teha sama. Minu esimene vormelihooaeg oli edukas ja olen kindel, et suudan koos ART meeskonnaga teha sinna otsa ka teise eduka aasta. On au olla osa legendaarsest ja ajalooga tiimist. Ootan põnevusega algavat hooaega." 

ART GP president Sebastien Philippe: "Paul on näide kaasaegsest sõitjast, kelle talent avaldus väga vara. Ta tegi F4-s suurepärase hooaja ning astub tänavu sammu edasi. Ta on 16aastane ehk väga noor. Meie ühine eesmärk on kasutada tema potentsiaali ilma tiibu põletamata ja lõpetada hooaeg kõrgel kohal sarjas, mis pakitseb talentidest."

See on konkreetne edasiminek, sest vormel Renault sarjas tuleb taltsutada võimsamat masinat kui F4-sarjades. Lisaks on Renault sarjast võimalik teenida rohkem F1 superlitsentsi punkte.

Vormel Renault sarja on võitnud teiste seas näiteks Lando Norris (2016), Pierre Gasly (2013), Kevin Korjus (2010) ja Valtteri Bottas (2008).

Möödunud hooajal kihutas Aron Prema Powerteami värvides Saksamaa ja Itaalia F4-sarjades. Itaalias pälvis ta parima uustulnuka tiitli ja sarja kokkuvõttes kolmanda koha. Saksamaal oli ta uustulnukatest teine ja üldarvestuses seitsmes.

Vormel Renault Eurocup hooaeg algab 18. aprillil Itaalias Monza ringrajal. Kokku kalendris 10 etappi, kuid igal ringrajal võisteldakse kaks päeva järjest, seega koguneb võidusõite 20.

Muide, hooaja kolmas etapp Monacos toimub samal nädalavahetusel vormel 1 etapiga (23.–24. mai).