Iivo Niskanen.Foto: AP/Scanpix
Talisport
18. veebruar 2020, 10:38

Soome suusakoondis majutati haisvasse kasarmusse. Olümpiavõitja Niskanen: see peab olema nali!

Soome suusakoondisele Rootsis Ares organiseeritud kasarmumajutus tekitas olümpiavõitjas Iivo Niskanenis nii suurt pahameelt, et ta otsustas seda väljendada sotsiaalmeedias.

Ta postitas oma Instagrami story'sse video soomlastele pakutud tingimustest koos märkusega, et liikuv pilt ei edasta haisu ning kommentaariga "see peab olema nali!". Et sõnum kindlasti korraldajateni jõuaks, märgistas ta postituses FISi murdmaasuusatamise ja Ski Touri kasutajad.

Norra koondis ööbib samal ajal luksushotellis Copper Hill.

Foto: Kuvatõmmis Instagrami story'st.

Norra väljaanne VG küsis Niskanenilt eile õhtul kommentaari, mille soomlane ka andis. "20 inimest ja kaks tualetti. Võib-olla FIS arvab, et see on Are spaahotelliga samal tasemel," viitas soomlane Norra koondise ööbimispaigale. "Muidugi kardan ma haigestuda, einestan parasjagu koos sõjaväega."

Copper Hill reklaamib end kui Euroopa parimat spaahotelli, kus öö kaheses magamistoas maksab 350 eurot. Rootsis ja Norras toimuval Ski Touril osalevad riigid maksavad korraldajatele 120 eurot ühe võistleja ööbimise ja toidu eest, misjärel nood otsustavad, kuhu mingi koondis majutatakse. 
 
Tuuri mänedžer Guri Hetland tunnistas VG-le, et tema vastutab Soome koondise majutuse eest. Samas olla ka Andorra, Kanada, Jaapani, Hispaania ja Poola võistkonnad.
 
Hiljem selgus, et nii soomlased kui ka poolakad kolisid sealt välja. 
 
Suusatuur jätkub täna pärastlõunal vabatehnikasprindiga.