Henri Drell eilsel Eesti korvpallikoondise treeningul.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
18. veebruar 2020, 13:19

Henri Drell: mul on treeneriga palju sõnelusi olnud, aga nüüdseks oleme ära leppinud

Enda karjääris esimesi suuri samme tegev korvpallur Henri Drell rääkis Betsafe’i podcastis Kalev Kruusile enda elust Itaalias ning olelusvõitlusest sealses meistriliigas mängivas Pesaro meeskonnas. Noormehe unistuseks on mängida ühel päeval NBA-s, kuid ta loodab ka Eesti koondisega jõuda Euroopa kaheksa parema satsi hulka.

Eelmisel suvel Saksamaalt Itaaliasse siirdunud 19aastase Drelli sõnul on spordikultuur Pesaros väga hea, kuid organisatsioon ise on pisut rivist väljas. "Pesarost on mitmeid superstaare läbi käinud, aga nüüd on varasemate aegadega võrreldes asjad klubis muutunud," ütles Drell enda praeguse koduklubi kohta.

Itaaliasse sattus Drell tänu klubi eelmisele peatreenerile, kellega noorel eestlasel oli hea klapp. Uue treeneri tulekuga on Drelli mänguminutid aga langenud, sest too eelistab veterane ja vanemaid tegijaid. "Mul on temaga palju sõnelusi olnud, aga nüüdseks oleme ära leppinud ja asjad lähevad paremaks," sõnas Drell ja nentis, et keerulisematel klubidel nagu Pesaro ongi vaja raskemat kätt.

Olelusvõitlust on Drelli hinnangul välismaa klubides palju, eriti raske on noore eestlasena silma paista. Noormehe sõnul peetakse teda pidevalt venelaseks ja Eestist ei ole sealsetes korvpalli ringkondades palju kuuldud. "Pesaros on väga rahvusvaheline seltskond. Alguses oli kaotuste pärast palju kaklemist, aga nüüd on vabaks lastud, sest meil pole midagi kaotada." 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Drelli unistuseks on jõuda välja NBA ridadesse. "Iga noor korvpallur peab suurelt unistama, pole mõtet ju esiliigat eesmärgiks võtta," sõnas Drell. Tema vastu on NBA-st juba ka huvi üles näidatud, kuid valmis mängumehest jääb veel puudu. "Minu tee on Euroopas olnud väga soliidne ja sealt see kõik algabki," avaldas noormees lootust.

Itaaliasse siirdumist ei ole ta kunagi kahetsenud. Karjääri alguses kimbutanud tugeva koduigatsuse tõttu läbis Drell suure kadalipu, kuid on praegu selle eest tänulik. Praegu ta enda sõnul Eestisse tagasi ei kipu ning kohalikest klubidest pole pakkumisigi olnud.

Küll aga näeb Drell Eesti korvpallis uut ja andekat põlvkonda. "Kui kõik on mängumehe vanuses, siis saame hea satsi kokku. Saladus on selles, et paljud noored on läinud Eestist ja enda mugavustsoonist välja ning saanud isiksusena tugevaks."

Drell ennast noormängijatele parimaks eeskujuks ei pea: "Noorena jäi asi prioriteetide taha, kuid nüüd hakkan mõistma, et vanematel oli alati õigus. Oleksin võinud 14-15aastasena kaks korda rohkem pingutada, treenerilt vajasin rohkem surumist."

Kümne aasta pärast loodab Drell mängida NBA-s ning jõuda Eesti koondisega Euroopa kaheksa parima hulka.

Täispikka intervjuud Henri Drelliga saab vaadata Betsafe’i blogist.