Kalle Rovanperä.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
18. veebruar 2020, 14:09

Kalle Rovanperä meenutab 8aastaselt tehtud rallivideot: naersime kahtluste üle, et roolis oli isa (6)

Rootsi MM-rallil aegade noorima sõitjana poodiumile jõudnud 19aastane soomlane Kalle Rovanperä kogus kuulsust juba kümme aastat tagasi, kui YouTube'ist võis vaadata 8aastase poisikluti sõiduoskusi. Soome ajaleht Ilta-Sanomat võttis nüüd tolle video (vt allpool) Rovanperäga jutuks.  

Ta kihutab seal tagaveolise Toyota Starletiga nii kruusal, lumel, jääl kui ka asfaldil. Rovanperä enda YouTube'i kanalil, kuhu see postitati aastal 2012, on videot uudise avaldamise hetkeks vaadatud pisut üle 420 000 korra.

Rovanperä sõnul koguti videoks materjali umbes aasta aega, võtted algasid 2008. aasta sügisel. Kui video avaldati, liikusid kahtlused, et väljast filmitud kaadrites juhib autot tegelikult Kalle rallisõitjast isa Harri.
 

"Mäletan neid jutte ja kahtlusi," ütleb Kalle. "Meil oli isaga väga lõbus, naersime nende kahtlustuste üle. Samas pole midagi imestada, et nii arvati."

Ta pakub, et suurim kiirus tolles videos võis olla 150 km/h kandis. "Starlet võis pikimal sirgel nii palju välja võtta küll. Sel oli 1600kuupmeetrine mootor ja 160–170 hobujõudu." 
 

Tänavu astub Kalle oma esimesi samme WRC-sarjas ja on rallimaailma üks kuumemaid nimesid.