Dorothea Wierer 10 km jälitussõidu kullaga, millele ta täna lisas 15 km Foto: MARCO BERTORELLO
Talisport
18. veebruar 2020, 17:00

KULDNE DOROTHEA! Wierer võitis kodupubliku ees teise kulla, eestlannad ebaõnnestusid lasketiirudes (2)

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Itaalias Anterselvas selgus täna võitja naiste 15 kilomeetri sõidus. Oma teise kulla koduradadelt teenis Dorothea Wierer.

Kodupubliku soosik Wierer eksis neljas tiirus kahel korral ja laskesuusakaunitari lõpuaeg oli 43.07,7. Tegu oli itaallanna kolmanda medaliga Anterselvas, sest varasematel päevadel võitis ta kulla 10 km jälitussõidus ja hõbeda segateates.

MMi pikimas sõidus tähendas iga möödalask minuti lisandumist lõpuajale, mistap oli täna äärmiselt oluline tiirudes õnnestumine. Vaid ühe trahviga lõpetas sakslanna Vanessa Hinz, kes kaotas kuldmedali 2,2 sekundiga.

Suurepärast MMi on tegemas norralanna Marte Olsbu Röiseland, kes on neljalt distantsilt saanud kaela neli medalit. Röiseland tegi sarnaselt Wiererile kaks möödalasku ja lõpujoonel oli tal võitjale kaotus 15,8 sekundit. Teist võistlust järjest jäi esimesena pjedestaalilt välja Hanna Öberg (2 trahvi; kaotust võitjale 38,7)

15 km sõidu tulemused Foto: Ekraanitõmmis

Keerutavas tuules, kus 100 startija seas oli vaid üks puhtalt laskja, eestlannade sooritused ei õnnestunud. Tiirus neljal korral eksinud Johanna Talihärm kaotas võitjale 5.41,8 ja oli Eesti koondise parimana 53. kohal.

Talihärmal ebaõnnestus kolmas tiir, kus ta tegi kaks möödalasku. “Kuigi tegin parandusi, siis hakkasin liialt tuult jälgima ja keskendumine laskmisele kadus,” selgitas Talihärm Eesti rahvusringhäälingule. “Füüsiline enesetunne ja vorm on kehv, aga olen rahul rajal näidatuga. Polnud elu parim sõit aja võtmes, aga tehniliselt oli sooritus hea. Kahjuks lasketiirudes ei teinud ära, mida lootsin.”

Regina Oja ja Tuuli Tomingas jätsid mõlemad üles kuus märki. Oja lõpetas 68. kohal (+7.17,8) ja Tomingas temast kümme kohta tagapool (+8.15,8). Regina Oja võistlus jäi suuresti kolmandasse tiiru, kus jäi üles kolm märki. “Ei oskagi öelda, kas eksimused tulid väsimusest,” selgitas Oja. “Tundus, et tekkisid varjud ja midagi läks valesti."

Anterselva MM jätkub kolmapäeval meeste 20 km sõiduga.