Erling Braut Haaland (istuli) meeskonnakaaslaste õnnitlusi vastu võtmas.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
19. veebruar 2020, 00:00

VÄGEV JALGPALLIÕHTU! Atletico seljatas Liverpooli, Dortmund alistas Haalandi väravate toel PSG (1)

UEFA jalgpalli meistrite liigas alustati teisipäeval kaheksandikfinaalide avamängudega. Madriidi Atletico suutis 1:0 alistada tiitlikaitsja Liverpooli, Dortmundi Borussia võitis kahe Erling Braut Haalandi värava abil PSG 2:1.

Tänavu Inglismaa kõrgliigas 26st mängust 25 võitnud Liverpool sõitis külla Madriidi Atleticole, kes hoiab Hispaanias liigas neljandat positsiooni. Mäng kujuneski oodatult kahe vastandliku mängustiili võitluseks, kus Jürgen Kloppi juhendatud Liverpool valdas palli ning Diego Simeone hoolealused mängisid küünilist ja kaitsvat jalgpalli.

Liverpool sai kohe avaminutitel külma dušši osaliseks, kui nurgalöögiolukorras unustati väravaesisele Atletico poolkaistja Saul Niguez, kes mänguvahendi tühja võrku toksas. Eduseisus Hispaania meeskond keskendus edasises mängu kaitsmisele, andes pallivaldamise külalistele.

Siiski kukkus järgmine hea võimalus Atleticole, kui Morata terava nurga alt sooritatud lähilöögi suutis Alisson tõrjuda. Omad võimalused olid poolajal ka Liverpoolil, kui Mohamed Salahi värav annuleeriti suluseisu tõttu ja mõned minutid hiljem jäi egiptlase kümnekonnalt meetrilt löödud paugule ette Madriidi kaitsja.

Teine poolaeg jätkus sama stsenaariumi järgi. Kuigi Liverpool valdas palli ja Madriidi Atleticol oli hooti raskusi palliga üle keskjoone saamisega, siis eelmise hooaja meistrid midagi liiga ohtlikku luua ei suutnud ja inglased sõidavad koju 0:1 kaotusega.

Dortmundi Borussia ja Pariisi Saint-Germaini omavahelise matši esimesel poolajal väravaid ei nähtud. Prantsusmaa klubi valdas rohkem palli ja sooritasid ka mängu esimese ohtliku löögi, kui Neymar keerutas karistuslöögi napilt väravast mööda. Aga enamasti jooksid PSG rünnakud umbe.

Poolajale andsid tooni pigem Dortmundi kiirrünnakud, kus suurelt kiiruselt suudeti tekitada arvulised ülekaalud. Kuigi omad võimalused olid nii Jadon Sanchol ja Erling Braut Haalandil, siis enamasti lõppesid olukorrad möödalöökidega ning esimesel 45 minutil väravaid ei nähtud.

Teisel poolajal hakkas juhtuma! 69. minutil jäi Norra 19aastane tulevikutäht Erling Braut Haaland õnnega pooleks ette Guerreiro löögile, mille järel polnud norralasel probleemi pall väravaesiselt võrku vajutada.

Kuus minutit hiljem suutsid pariislased viigistada. Kylian Mbappe purjetas läbi Dortmundi kaitse ja söötis palli värava ees oodanud Neymarile, kes mänguvahendi tühja võrku lükkas. Aga Haaland polnud oma viimast sõna öelnud. Vaid kaks minutit hiljem võttis Norralane kiirrünnakust palli ja vajutas palli väljastpoolt karistusala ristnurka!

Norralasel oli tegu hooaja kümnenda Meistrite liiga väravaga. Jaanuari alguses Dortmundi siirdunud Haaland on Saksamaa klubi ridades löönud seitsme mänguga 11 väravat.

Peagi oli Neymaril võimalik oma teine koll kirja saada, aga Brasiilia koondislase löök raksatas posti. Sakslased pidasid PSG viimaste minutite survele vastu ja avamäng lõppes teenitud 2:1 võiduga.

Atletico Madrid - Liverpool 1:0 (1:0)
Saul Niguez 4

Dortmund - PSG 2:1 (0:0)
Haaland 69, 77 - Neymar 75