Erling Braut Haaland (keskel).Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
19. veebruar 2020, 08:57

HULL TEISMELINE! Hulga rekordeid püstitanud Haaland: tean, et olen võimeline rohkemaks (1)

Jalgpallimaailma praeguse hetke kõige kuumem nimi ehk Erling Braut Haaland paugutas teisipäevases Meistrite liiga kaheksandikfinaali avamängus Pariisi Saint-Germaini võrku kaks palli ja aitas Dortmundi Borussia 2 : 1 võiduni. Ühtlasi püstitas Leedsis sündinud teismeline hulga rekordeid.

„Tore, et mind valiti mängu parimaks, aga tean, et olen võimeline rohkemaks. Pean rohkem sellisel tasemel mängima, kõvasti vaeva nägema ja arenema,“ rääkis Haaland pärast matši.

Hooaega alustas ta Salzburgis, kelle kasuks lõi Meisrite liiga alagrupifaasis kaheksa tabamust. Kui sinna lisada teisipäevased väravad, on tema hooaja saldo juba kümne peal. Ometi jääb Haaland igati tasakaalukaks ega hõiska liiga vara.

„Seis on meie jaoks ohtlik, sest PSG on väga tugev tiim ja neil on hea võimalus edasi pääseda,“ ütles norralane, kes liitus Dortmundiga jaanuaris ja on kõigest 450 minutiga löönud uue tiimi eest erinevate sarjade peale 11 väravat. Ehk võrku sahistab ta keskmiselt iga 41 minuti tagant.

Opta statistika:

  • Haaland tõusis kõigi aegade viiendaks jalgpalluriks, kes jõudis Meistrite liiga (ja selle eelkäija Euroopa karikasarja) debüüthooajal kümne väravani. Varem olid sellega hakkama saanud Just Fontaine (1958-59), Claudio Sulser (1978-79), Sadio Mane (2017-18) ja Roberto Firmino (17-18).
  • Haaland tõusis Kylian Mbappe järel kõigi aegade teiseks teismeliseks, kes jõudis Meistrite liigas kümne tabamuseni. Küll aga on Haaland esimene teismeline, kes jõudis kahekohalise arvuni ühe hooajaga.
  • Haaland jõudis kümne väravani kõigest seitsme mänguga, mis on samuti liiga rekord. Lähimatel konkurentidel kulus selleks vähemalt neli matši enam.
  • Haaland on kõigi aegade esimene Dortmundi Borussia mängija, kes skooris klubi eest nii oma Bundesliga kui ka Meistrite liiga debüüdil.
  • Haaland on ka tänavuse hooaja Meistrite liiga suurim väravakütt, jagades esikohta Robert Lewandowskiga.