Teemu Suninen.Foto: AFP/Scanpix
WRC
19. veebruar 2020, 09:29

MIS TOIMUB? Täielikult põrunud Soome ralliäss püüab juhtunut unustada

Rootsi MM-ralli üheks suuremaks ebaõnnestujaks kerkis M-Spordi Fordil kihutav Teemu Suninen, kes sai kaheksanda koha. Sama tulemusega lõppes tema võistlus ka hooaja avaetapil Monte Carlos – seega mõtteainet jagub.

Mullu oli ta Rootsi teedel väga kiire ja hoidis üheksa kiiruskatse järel teist kohta, kaotades Ott Tänakule vaid 1,8 sekundiga. Tänavu läks kõik rappa juba testikatsel, kus ta teelt välja sõitis ja enesekindluse kaotas. Edaspidi pidurdas soomlane kurvides liiga vara ega pakkunud tippudele mingit konkurentsi.

„See polnud meie jaoks hea ralli,“ ütles ta DirtFishile. „Peame analüüsima, võistluse unustama ja seejärel Mehhikoks hakkama valmistuma. Kõik algas testikatsel, kus meil oli päris suur moment. Reedel olin seetõttu liiga ettevaatlik, kaotasin mõned sekundid ega suutnud neid tagasi sõita. Laupäeval oli meil kehv stardikoht ja töö muutus veel raskemaks.“

Lõpuks kaotas ta võidumehele Elfyn Evansile koguni 1.24,5, mis on väga palju, arvestades, et ralli lühendati kõigest 150 km peale.

Sunineni karjääri parimaks tulemuseks on mullu Sardiinias saavutatud teine koht, 2018. aastal tõusis ta poodiumi kolmandale astmele Portugalis.