Anett Kontaveiti teekond Dubai turniiril lõppe veerandfinaalis.Foto: Kamran Jebreili
Tennis
20. veebruar 2020, 18:49

KAHJU! Anett Kontaveiti teekond Dubai turniiril lõppes veerandfinaalis (3)

Dubais toimuval WTA 2,6 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril kohtus meie esireket Anett Kontaveit (WTA 24.) veerandfinaalis horvaatlanna Petra Marticiga (WTA 15.). Paraku pidi meie piiga võtma vastu 6:7 (4:7), 1:6 kaotuse.

Kohtumise avasett kulges punkt-punkti heitluses ning kuigi Kontaveit võitles Martici servigeimil, geimidega 6:5 juhtides välja ka settpalli, läks sett ikkagi kiiresse lõppmängu. Selles juhtis eestlanna 3:1, ent siis võitis Martic neli punkti järjest ning edu enam käest ei andnudki, võites kiire lõppmängu 7:4.

Teises setis võitis Martic esmalt enda servigeimi ja murdis kohe ka Kontaveiti servigeimi.

0:3 kaotusseisu jäädes pidas Kontaveit nõu oma treeneri Nigel Searsiga. Esiti oli sellest ka abi, kui ta võitis pärast pikka ponnistamist enda servigeimi ja andis vägeva lahingu ka Martici järgmisel pallingul (mille lõpuks ikkagi kaotas), kuid siis loovutas ta taas enda servigeimi ja nii sai horvaatlanna asuda seisul 5:1 servima matšivõidu nimel.

Kontaveit võitles veel kõvasti, päästis ära ka Martici esimese matšpalli, kuid teist enam mitte ning horvaatlanna lõpetas 1 tund ja 41 minutit kestnud kohtumise ässaga.

Homses poolfinaalis kohtub Martic 20-aastase kasahhitari Elena Rõbakinana (WTA 19.), kes sai oma veerandfinaalis jagu maailma kolmandast reketist tšehhitar Karolina Pliškovast 7:6, 6:3.