Martin Müürsepp on praegu ametis Tallinna Kalev/TLÜ peatreenerina.Foto: Martin Ahven
Korvpall
21. veebruar 2020, 11:11

Martin Müürsepp Eesti võidust: keegi ei üritanud saada kangelaseks, mängiti meeskonnana (2)

Eesti korvpallikoondis tegi 2021. aasta EM-valiksarjale võiduka alguse, kui võõrsil alistati Põhja-Makedoonia 81:72. Meie korvpalli suurkuju Martin Müürsepa arvates sai otsustavaks Eesti meeskondlik mäng ja suurem tahe.

„Muljed mängust on väga head, esimese mängu kohta uue peatreeneri käe all väga super,” kiitis Müürsepp. „Enne mängu ei osanud ju keegi väga midagi oodata, aga mängupilt oli väga-väga vinge: kuidas kõik olid ühe asja eest väljas, mängiti nagu meeskond, jagati palli, mängiti kaitses agressiivselt.”

Just meie meeste meeskondlik esitus avaldas Müürsepale kõige enam muljet. Kõik, kes platsil käisid, tegid oma minutid ausalt ära ning seejuures tegutseti isetult – keegi ei üritanud saada kangelaseks, mängiti meeskonnana.

„See peabki olema meie trump,” rõhutas Müüsepp. Ta lisas, et oli ka näha, et Eesti oli mänguks paremini valmis ja tahtis seda mängu rohkem võita.

Kui esimese poolaja järel juhtis Eesti 22 punktiga, siis kolmandal veerandajal hakkas eduseis sulama ning vahepeal said väljakuperemehed vahe ka vähem kui kümne punkti peale.

„Eks teatud küsimärke tekkis, sest Skopje pole lihtne koht, kus mängida ja kui makedoonlased saavad seal minema, on seda rongi raske pidama saada,” arutles Müürsepp. „Aga meie mehed hoidsid jätkuvalt oma joont – mängiti nagu kogenud mängumehed ega lastud end vastaste vahespurdist häirida.”

Mida oodata pühapäevasest mängust Itaaliaga, kes eile alistas kodusaalis Venemaa 83:64? Müürsepp tõdeb, et Eesti jaoks lihtsaid vastaseid ei ole ning ta ei soovi noore meeskonna õlule panna mingisuguseid pingeid.

„Eks süües kasvab isu, aga midagi kerget ei saa olema. Kuid tuleb loota koduseinte toele – Saku Suurhall peaks olema ääreni rahvast täis ja on mehi küll, kellele pöialt hoida,” ütles Müüsrepp.