Foto: Envato Elements
Sisuturundus
21. veebruar 2020, 20:20

RINDADE SUURENDAMINE – millal teha, kui palju maksab ja mis juhul peab implantaate vahetama?

Rindade suurendamine on ilukirurgia kõige levinum operatsioon, olles sealjuures täiesti praktiline. Väiksed, lõtvunud või ebakorrapärase kujuga rinnad võivad naise jaoks kaasa tuua tohutu probleemi nii füüsilisel kui emotsionaalsel tasandil – siinjuures aitabki rindade suurendamine saada naisel tagasi oma enesekindluse koos ihaldatud büstiga.

Rindade suurendamise operatsiooni ei peaks kindlasti automaatselt võrdsustama välismeediast silma jäänud tohutu tissipaariga. Eestis teavad üldjuhul naise rindade suurendamise operatsioonist pigem vaid tema lähedased. Nii võib vabalt olla, et näiteks kõrvallaua kolleeg, naabrinaine või lähisugulane on selle protsessi läbi teinud ja seeläbi enesekindlama mina leidnud.

Rinnakirurg soovitab sulle alati parima lahenduse

Clinica rinnakirurg dr Peep Pree toob välja, et parim aeg rindade suurendamiseks on siis, kui naine tunneb, et on valmis. Siis, kui naine ei ole enam oma rindade välimuse ehk kuju või suurusega rahul. Rindade suurendamine ei ole üldiselt näidustatud alaealistele (v.a meditsiin-psühhiaatrilistel näidustustel, kui selleks vajadus tekib), küll aga puudub vanuse ülemine piir. Rinnaoperatsioonile võib vabalt tulla kasvõi 100-aastaselt. 

Rindade suurendamiseks kasutatakse enamlevinult rinnaimplantaate. „Rinnaimplantaadid ehk rinnaproteesid valivad arst ja patsient koostöös. Operatsioonijärgne rinnakuju sõltub otseselt paigaldatud rinnaproteesi kujust ja suurusest, kuid rolli mängib ka inimese individuaalne anatoomia,“ selgitab dr Pree. Näiteks Clinica kliinikus kasutatakse rindade suurendamiseks ainult maailma kõrgeima kvaliteedistandardiga rinnaimplantaate Eurosilicone ja B-Lite. Rinnakuju valimist toetavad operatsioonid ja kliendi oma nägemus – pildid, ideed ja kirjeldus soovitud tulemusest.

Rindu saab suurendada mitte ainult implantaatidega, vaid ka oma rasvaga. Rasva siirdamise puhul kasutab arst rinna täitematerjalina naise enda doonorpiirkonna rasvkudet. Rindade suurendamine rasvasüstide abil saab suurendada rinda kuni pool korvisuurust.

Arvestades kliendi välimust ja rinnakuju soovi, annab rinnakirurg nõu parima tulemuse saavutamiseks. „Sõltuvalt proteesi suurusest ja mudelist, operatsiooni tehnikast ja inimese rinna ja rindkere iseärasustest, võib protees pärast operatsiooni olla nii nähtav silmaga kui ka täiesti loomulikku rinda meenutav,“ lausub dr Peep Pree.

Implantaadid kestavad üle 10 aasta

Oluline on aga teada, et eluaegseid rinnaimplantaate ei ole olemas ning samuti puudub neil garanteeritud kestvusaeg. Tavaliselt kestavad implantaadid üle 10 aasta.

„Vajadus rinnaimplantaate vahetada tekib juhul, kui on diagnoositud proteesi kesta purunemine ja silikoon lekib proteesi kestast välja. Silikooni lekke korral on probleemiga kindlasti vaja tegeleda, kuid puudub vajadus erakorralisele ja kohesele operatsioonile. Inimese organism reageerib ise ja kasvatab ümber proteesi kaitsekesta ehk sidekoelise kapsli, mis hoiab katkisest proteesist väljaimmitseva silikooni kapsli sees kinni,“ selgitab dr Pree. 

Veel üks juhus, mil rinnaimplantaatide vahetusi ette tuleb, on inimese väga suur kehakaalu muutus. „Kui inimene drastiliselt kõhnub, muutub rinna rasvkoe hulk ja rinnanaha elastsus, mis tekitab vajaduse uueks rindu korrigeerivaks operatsiooniks. Patsiendi kaalu suurenedes mõistlikul määral võib rasv ladestuda ka rinnanäärme rasvkudedes, mis suurendab rinda ka naturaalselt ja mõjub positiivselt rindu tõstes. Suurema kaalutõusu korral läheb rind raskemaks ja võib vanusega kaasa tuua vajaduse uueks operatsiooniks,“ osutab rinnakirurg.

Küll aga soovitab Peep Pree rinnaimplantaatidega naistel oma rindadest ja tervisest lugu pidada ning iga pooleteise-kahe aasta tagant rinnauuringukeskuses kontrollis käia.

Kas rindade suurendamisele kulub minivarandus?

Kas naine peaks tegema rinnaoperatsiooni mehe või enda pärast? Kas meestele siis meeldivad kunstrinnad? Arvamused võivad siinkohal muidugi lahku minna – aga üldiselt on ilmselge, et meestele meeldivad ilusad rinnad ja naiselik naine. Samuti läheb meestele korda naise ja tema rindade atraktiivsus. Arvamusi rindade suuruse ja välimuse üle on kindlasti erinevaid, kuid pigem meeldivad meestele ilusad prinkis rinnad ja vähemtähtis on, kuidas rindade ilu on saavutatud.

Niisiis, soovides ilusaid rindu, peab sellele kulutama väikese varanduse? „Ilukirurgia ei ole odav mitte üheski riigis – seda põhjusel, et protseduuride eest ei tasu maksumaksja. Küll aga on rinnaimplantaadid tänapäeval üldiselt püsivamad (üle 10 aasta) ning seega on 3-5 aasta tagune uus operatsioon pigem müüt kui tegelikkus,“  kinnitab dr Peep Pree.

Rindade suurendamise operatsiooni hind on erinevates kliinikutes erinev, küll aga peab see koheselt sisaldama kõiki kulutusi operatsiooniks. „Oluline on patsiendil jälgida, et ilukirurgia kliinik esitab rindade suurendamise operatsiooni lõppsumma koheselt, mitte ei ole jaotanud erinevateks osadeks. Erinevate summadena makstes võib rindade suurendamise operatsiooni hind kasvada mitu korda suuremaks, kui selleks valmis oled,“ hoiatab rinnakirurg.

Clinica kliinikus sisaldab operatsioonitasu kirurgiat, üldnarkoosi, ööd kliinikus, implantaatide hinda ning hilisemaid kohustuslikke ja vabatahtlikke kontrollkäike. Rindade suurendamise operatsiooni hind ei sisalda operatsioonieelsete analüüside ja uuringute ning operatsioonijärgsete täiendavate uuringute (näiteks iga aastast ultraheli) maksumust.