Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
21. veebruar 2020, 19:34

Hyundai boss Adamo soovib, et Rootsi ralli jääks kalendrisse: olen vanem mees ja armastan traditsioone

Hyundai rallitiimi boss Andrea Adamo kuulub nende hulka, kes soovivad, et Rootsi talveralli jääks WRC-sarja kalendrisse.

Nagu rallisõbrad teavad, mängis soe ilm mängis tänavusele Rootsi MM-rallile mäkra. Selle tulemusena said maailma parimad sõitjad kihutada planeeritud 19 kiiruskatse asemel vaid üheksal. Ja sedagi suures osas mittetalvistest tingimustes. 

Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) president Jean Todt teatas juba ralli ajal, et sellist (ehk lumetut) Rootsi rallit ei soovi ta enam näha. Muuhulgas on arutatud varianti pidada talveralli näiteks jaanuarikuus Põhja-Soomes.

Hyundai tiimi boss Andrea Adamo soovib, et Rootsi ralli jääk. "Olen kindel, et suudame leida Rootsi riigis koha, kus sajab sel nädalavahetusel lund. Olen kindel ka selles, et leiame kuskil mõne hotelli, kus ööbida," sõnas ta portaalile Dirt Fish.

Adamo lisas: "Minu arust oleks suurepärane jääda Rootsisse – olen vanem mees ja armastan traditsioone. Rootsi jäämine oleks kena. Jah, elu on üks kompromisside tegemine, kuid olen kindel, et suudame leida viisi, kuidas see saaks võimalikuks. Aga mitte pikkade ühelt katselt teisele ülesõitudega, vihkan neid!" 

Rootsi MM-ralli on kavas aastast 1973, kuid on aastate jooksul eri põhjustel neli korda ära jäänud.