Luka Doncic (palliga) oli taas hoos.Foto: John Raoux
Korvpall
22. veebruar 2020, 08:50

EUROOPLASED LAMMUTAVAD NBAs: Dallase ja Orlando mängu statistika pakub ootamatut vaatepilti

Samal ajal, kui väiksema kaliibriga Euroopa korvpallurid patsutavad palli 2021. aasta EM-valiksarjas, möllavad kõige kõvemad mehed suure lombi taga NBAs. Orlando Magicu ja Dallas Mavericksi vahelisest mängust kujunes suisa väiksemat sorti eurooplaste lahing, kus ameeriklaste kanda jäi üksnes taustatantsijate roll: mängu viis resultatiivsemat meest tulid Euroopast!

Dallase 122:106 võidumängus kerkis üleplatsimeheks taas sloveen Luka Doncic, kes panustas Mavericksi kasuks 33 punkti, 10 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu.

Prantslane Evan Fournier ja montenegrolane Nikola Vučević viskasid Magicu kasuks vastavalt 28 ja 27 silma, sakslane Maxi Kleber ja lätlane Kristaps Porziņģis tõid Mavericksile 26 ja 24 punkti. Parim ameeriklane oli punktiarvestuses alles kuues, kui Terrence Ross viskas Magicu kasuks 19 punkti.

Eurooplased särasid ka teistes mängudes. Nii kerkis Oklahoma City Thunderi ja Denver Nuggetsi vahelises mängus üleplatsimeheks 32 punkti visanud serblane Nikola Jokić, tõsi, Nuggetsit see 101:113 kaotusest ei päästnud.

Leedu äss Domantas Sabonis ladus Indiana Pacersi 106:98 võidumängus New York Knicksi üle 24 punkti ja võttis 13 lauapalli. Prantsusmaa gigant Rudy Gobert sai kirja 18 punkti ja 14 lauapalli, kuid tema meeskond Utah Jazz pidi tunnistama siiski San Antonio Spursi 113:104 paremust.

Mänguõhtu parimad sooritused:

NBA tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore