Nagu hea vein: Wayne Rooney püss paugub jätkuvalt. Foto: IAN KINGTON
Jalgpall
22. veebruar 2020, 09:32

VIDEO | Vanameister Wayne Rooney tähistas oma 500. liigamängu edeva Panenka-penaltiga

Inglismaa jalgpallikoondise kõigi aegade suurim väravakütt Wayne Rooney jõudis eile õhtul oma 500. mänguni Inglise liigajalgpallis. Esiliigas Mart Poomi kunagist koduklubi Derby Countyt esindav 34aastane Rooney tähistas suurt juubelit parimal võimalikul moel, kui saatis 55. minutil Fulhami puuri stiilse Panenka-penalti.

Paraku ei toonud Rooney tabamus Derbyle võitu, sest Aleksandar Mitrovici 71. minuti värav vormistas kohtumise lõppseisu 1:1.

45 punkti kogunud Derby paikneb liigatabelis 12. kohal, tosin punkti enam teeninud Fulham on kolmas. Tabelit juhib 63 punktiga West Bromwich Albion.

Premier League'i kerkivad otse esiliiga kaks paremat, kolmanda kuni kuuenda koha meeskonnad selgitavad play-offides veel ühe õnneliku. Kuues koht jääb Derbyst praegu kaheksa punkti kaugusel, mängida on veel kaksteist vooru.

Wayne Rooney eilne tabamus oli tema 211. värav Inglise liigajalgpallis, kusjuures neist 208 on sündinud Premier League'is. Enne Rooneyt olid 500 liigamänguni jõudnud vaid legendaarsed ründajad Kevin Keegan ja Francis Lee.

Rooney mängu- ja väravasaak Inglismaal oleks veelgi vägevamad, kuid kuni läinud aasta lõpuni esindas ta kahel hooajal MLSis Erik Sorga koduklubi D.C. Unitedit. Derby särgi tõmbas ta selga selle aasta aasta alguses ning üheksas mängus on ta esiliigas skoorinud juba kolmel korral.