Aleksandr Loginov.Foto: Alexander Vilf
Talisport
22. veebruar 2020, 10:35

Itaalia politsei puistas maailmameistriks kroonitud venelase hotellituba (33)

Laskesuusatamise MMil Anterselvas sprindis kulla ja jälitussõidus pronksi võitnud venelase Aleksandr Loginovi ja tema isikliku treeneri Aleksandr Kasperovitši hotellitube väisasid täna hommikul Itaalia politseinikud.

Loginov rääkis Vene meediale, et tema arvetes tegutses politsei rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) mahitusel. Konfiskeeriti mehe telefon ja sülearvuti.

Venelased näevad asja taga lihtlabast kiusu. "See on šõu, nagu tavaliselt," turtsus Venemaa laskesuusaliidu president Vladimir Drjatšov. "Nad tulid varahommikul ja ajasid üles kogu võistkonna - ja seda enne tänaseid teatesõite!"

Drjatšovi väitel toodud läbiotsimise põhjendusena välja asjaolu, et koos Loginoviga on tema treener Aleksandr Kasperovitš, kellel on aga vale akrediteering. Loginov olevat üle kontrollitud aga selle pärast, et tal on olnud varem pahandusi dopinguga.

"Ma loodan, et see asi ei jää vaka alla," kurjustas Loginov. "Loodetavasti tuleb sellest lõpuks ka midagi positiivset. See kurvastas mind, kuid ma ei oota ametlikke vabandusi."

Loginov kandis aastatel 2015-2017 EPO tarvitamise tõttu võistluskeeldu. Ka sel MMil on mitmed konkurendid seda meelde tuletanud ja avaldanud arvamust, et Loginovi koht pole MMil.