Deontay Wilder ja Tyson Fury.Foto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
23. veebruar 2020, 08:41

Mustlaskuningas põrmustas Wilderi ja tõusis uueks poksi raskekaalu maailmameistriks (1)

Tyson Fury alistas Las Vegases toimunud WBC matšis tiitlikaitsja Deontay Wilderi ja sai endale poksi raskekaalu maailmameistrivöö.

Fury ja Wilder kohtusid viimati 2018. aasta detsembris ja toona jäi heitlus viiki. Teisel katsel õnnestus britil ameeriklane põlvili suruda.

Mustlaskuninga hüüdnime kandev Fury alustas Las Vegases toimunud matši väga tormiliselt. Britt lõi ameeriklase põrandale nii kolmandas kui ka viiendas raundis. Kuuendaks ringiks oli Wilderi jalad juba pehmed ja mehe kõrvast jooksis verd.

Kui Fury seitsmendas ringis Wilderi taaskord nurka surus, viskas viimase mehe treenerkond areenile valge rätiku. Wilderi jaoks oli see karjääri esimeseks kaotuseks. Ameeriklasel on nüüd 42 võidu kõrval üks viik ja üks kaotus Furylt. 31aastane britt pole veel ringist kaotajana pidanud lahkuma.

Suure tõenäosusega kohutavad mehed ringis ka kolmandat korda. Nimelt on Wilderil õigus Fury uuesti välja kutsuda. Britid ise ootavad pikisilmi Anthony Joshua ja Tyson Fury võimalikku lahingut, kus üks kahest poksijast võiks endale saada nii WBA ja WBC meistritiitli.