Aleksandr Bolšunov.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
23. veebruar 2020, 10:32

Süüdistuslaviini alla jäänud Bolšunov: norralased ajavad s*tta (3)

Norra murdmaasuusatajad tulid peale Ski Touri 34 km pikkust etappi välja teooriaga, et ühisstardi võistluse võitnud Bolšunovi sai tuulevarju mootorsaanilt. Venelane naeris antud jutu välja.

Emil Iversen ja Simen Hegstad Krüger tulid peale MK-etappi välja teooriaga, et Bolšunov sai tuulevarju võistlust filminud mootorsaanilt, mis oli suusatajale liiga lähedal ja pakkus varju külgtuule eest.

"Usun, et venelased on mootorsaani juhi ära ostnud. Samuti nagu venelased on kindlad, et me maksime kinni Krügeri, et ta sprindis Bolšunovi rajalt maha võtaks," viskas Iversen Dagbladetile nalja.

Kuid kummalisel kombel tuli sama teooriaga välja ka mehe meeskonnakaaslane Krüger. "Mootorsaan sõitis liiga lähedal just siis, kui tuul küljelt puhus. See pole hea, kui mootorsaan suusatajate kõrval sõidab. Selle juht tegutses väga ebaprofessionaalselt," sõnas Krüger. Samuti ühines teooriaga Petter Northug.

Venelasel oli asjast oma nägemus. "Minu võidul polnud mootorsaaniga midagi pistmist ja ma ei usu, et sellest kasu oleks. Krüger, Iversen ja Petter Northug võivad seda meelt olla. Minu meelest ajavad nad täielikku jama ja s*tta," väitis Bolšunov. "Kõik see tuleb kuna nad ei võitnud. Nad lihtsalt ei suutnud minu tempot hoida."

Aleksandr Bolšunov juhib Rootsi-Norra suusatuuri pooleminutilise eduga järgnevate ees.