Frode Estil koos Jaak Maega Otepää MK-etapil.Foto: Mati Hiis
Doping
23. veebruar 2020, 11:14

Norra suusalegend: Andreas Veerpalu dopingujuhtum on mu elu suurim pettumus (28)

Norra endine tippsuusataja Frode Estil tõdes Expressenile antud intervjuus, et Andreas Veerpalu dopinguga vahele jäämine on ta elu suurim pettumus.

Norra ajaleht Expressen üritas ebaõnnestunud tabada isa-poeg Andrus ja Andreas Veerpalu. Loos küsiti arvamust ka eestlastega kokku puutunud norralastelt. Eriti mustades toonides nägi olukorda kunagine Andrus Veerpalu konkurent Frode Estil.

Estil kaotas enda sõnul igasuguse tahte noori suusatalente õpetada "Kaotasin motivatsiooni. Andrease vahelejäämine oli mu elu suurim pettumus," sõnas Estil. "Eks me kõik peame edasi liikuma, loodetavasti ta ise õppis sellest."

Norra legend puutus Andreas Veerpaluga tihedalt kokku, kuna eestlane õppis sealses suusakoolis. Estil kahtleb, et me 26aastast atleeti rohkem rajal näeme, sest suur kahju on juba tehtud. 

"Kui sa lähed peale pettusega vahele jäämist varasemasse keskkonda tagasi, siis su olukord on nagu Aleksandr Loginovil laskesuustamises," sõnas Estil, pidades pika mõttepausi. "Mitte keegi ei soovi sind tagasi."

Andreas Veerpalu kannab koos Karel Tammjärvega Seefeldis dopinguga vahele jäämise pärast nelja-aastast võistluskeeldu.