Jukka Toijala (keskel).Foto: Tiit Tamme
Korvpall
23. veebruar 2020, 22:23

Toijala pärast valusat kaotust: mul on Eesti mängijatest ja fännidest kahju (1)

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala tõdes pärast kodusaalis tulemusega 81:87 saadud kaotust, et tal on nii mängijatest kui ka fännidest kahju, kuid üldjoontes võib siiski nädalaga rahule jääda.

Eesti juhtis teisel veerandil 14 punktiga ning oli veel ees enne viimast neljandikku, kuid lõpuks suutsid Itaallased võidu võtta. Toijala lausus, et loomulikult oleks tahtnud koondis võita.

"Pärast kaotust ei saa hästi tunda. Esiteks on mul poistest ja kõikidest Eesti fännidest kahju, sest oleksime tahtnud võita. Kõik teavad, et ettevalmistus jäi lühikeseks. Kui harjutame, võime väljakul hästi hakkama saada. Meil olid mõned plaanid, mida proovisime käiku lasta. Mõned neist töötasid, mõned mitte," sõnas Toijala.

Samas kui arvesse võtta ka võõrsilmängu Põhja-Makedooniaga, mille Eesti tulemusega 81:72 võita, saab nädalaga rahul olla.

"Kokkuvõttes olen selle nädalaga rahul, kuigi meil oli hea võimalus võita. Kuid siiski oli korralik nädal. Olen väga õnnelik, et siin saan olla. Loodetavasti saame suvel sammu edasi astuda, et areneda ning õppida, kuidas üksteisega koos mängida," lisas Toijala.

Soomlasest peatreener leidis, et Eestil päris endale omaselt mängida ei õnnestunud.

"Kindlasti mängisid nad jõulisemalt ja võtsid mõned söödukohad ära, kuid ehk olime me veidi väsinud, sest ei saanud oma mängu mängida. Nad viskasid kiirrünnakutest 19 punkti, mis osati saatuslikuks sai," lausus Toijala.

Itaalia koondise peatreener Romeo Sacchetti usub, et Itaalia suutis võita tänu sellele, et meeskonnal õnnestus kaitses end kokku võtta.

"Oli suurepärane atmosfäär. Me ei mänginud kaitses nii, nagu oleks pidanud. Nad leidsid palju vabu viskekohti ning nad tabasid need. Muutsime midagi teisel poolajal, mille järel nad 20 sekundiga kuus punkti viskasid. Peame vaeva nägema vabavisete kallal. Eesti mängis kaitses hästi, eriti avapoolajal. Jäime 14punktilisse kaotusseisu, kuid teisel poolajal töötas meeskond koos ning suutis tänu kaitsele mängu saatuse otsustada," sõnas Sacchetti.

Saapamaa koondise peatreenerile sekundeeris itaallaste ääremängija Giampolo Ricci, kes võidu üle suurt rõõmu tundis.

"Olen mängu üle väga õnnelik. Teadsin, et see polnud kerge, sest Eesti on väga hea võistkond. Valmistusime mänguks, kuid me ei tegutsenud alguses kaitses nii, nagu oleme seda tavaliselt teinud. Ning arvan, et et kui panime kogu oma energia mängu ning võtsime end kaitses kokku ning mängisime meeskondlikult, suutsime seisu viigistada ning juhtima minna."

"Usun, et oleme hea meeskond, olenemata sellest, et oleme noored. Näitasime, et meis on energiat ja tahtmist ning suutsime seda mängus rakendada. Võitsime, kuid nagu ütlesin, polnud see kerge. Olen õnnelik, sest kõik, kes mängule tulid, andsid meeskonnale midagi. Hall oli publikut täis ning siin polnud kerge mängida. Eesti mängis suurepäraselt, kõik suutsid kolmeseid visata ning kui me oma kaitset mängima hakkasime, suutsime mängu võita," lausus Ricci.