Michael Jordan aitab lavalt maha kõne lõpetanud Vanessa Bryanti.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
25. veebruar 2020, 08:55

VIDEO | Pisarates Michael Jordan ja Vanessa Bryant pidasid Kobe ärasaatmisõhtul südamlikud kõned (2)

Los Angeles Staples Centeris jäeti hüvasti NBA legendi Kobe Bryanti ja tema tütre Giannaga. Ärasaatmisõhtul käisid inimeste ees teise seas Beyonce, Michael Jordan, Shaquille O`Neal ja loomulikult lesestunud Vanessa Bryant.

Läbi karjääri Kobe Bryanti koduareeniks olnud Staples Centerisse tuli ärasaatmisõhtule 20 000 inimest ning saal oli täis korvpalli- ja poplegende. Areen oli kaunistatud 33 643 punase roosiga- iga õis sümboliseeris mängumehe visatud punkti NBAs.

Vanessa Bryanti kõne keskmes oli Kobe Bryant isana ja tema lähedus 13aastase Giannaga. "Jumal teadis, et need kaks ei saa maal teineteiseta hakkama," sõnas Vannesa. "Nii pidi ta mõlemad koos enda juurde tooma. Kallis, hoolitse meie Gigi eest." 

Ema oli kindel, et Giannast oleks tulnud maailma tipptasemele korvpallur ja Kobet nimetaks ta maailma parimaks tütre isaks.

Michael Jordan sõnas oma kõnes, et kuigi inimesed pidasi neid konkurentideks, siis tema nägi Kobet kui väikest venda. "Inimesed tahtsid alati mind ja Bryantit võrrelda, aga mina tahtsin rääkida Kobest," vaatas Jordan varasematele aastatele tagasi.

Jordan suutis oma südamlikus kõnes ka saali naerma panna. "Nüüd ta tegi mulle taas ära. Ma pean nägema järjekordset nutvat meemi. Ütlesin oma naisele, et ma ei taha seda kõne pidada, sest järgmised kolm-neli aastat pean vaatama uut nutvat meemi." 

"Kui Bryant suri, siis suri ka osa minust," lõpetas Jordan kõne.

Kobe Bryantiga kolm NBA meistritiitlit võitnud Shaquille O`Neal meenutas lugu kahe mehe toonasest vestlusest.

"Teised Lakersi mängijad kurtsid, et Bryant ei anna sööte. Lubasin neile, et räägin temaga ise. Ütlesin Kobele, et tiimis ei ole ruumi "minale" ("there’s no I in team"). Kobe vastas, et teab, aga sõnas "team" on "m" ja "e"! (tõlkes: team - meeskond, me - mina). Läksin tagasi Rick Foxi ja Robert Horry juurde ja tõdesin, et nad võtaks lihtsalt lauapalle, sest Kobe ei sööda."