Maskides Itaalia elanikud.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
25. veebruar 2020, 09:45

Koroonakriis Itaalias: vajadusel mängitakse hooaeg lõpuni tühjade tribüünide ees

Itaalia jalgpalliliit sai riigi valitsuselt loa pidada kõik mängud tühjade tribüünide ees. 

Itaaliat laastav Euroopa suurim koroonakolle on tekitanud riigis korraliku kaose. Jalgpalliliit sai loa pidada kõik selle nädala kohalikud ja Euroopa mängud tühjade tribüünide ees. Kui olukord ei parane, siis pikendatakse luba jooksvalt.

Kuna Euroopa meistrivõistlused jalgpallis toimuvad suve alguses, siis pole tihedas jalgpalligraafikus võimalik mänge edasi lükata. Laual oli ka idee, et matšid peetakse neutraalsetel väljakutel koroonaviirusest veel pääsenud Lõuna-Itaalias, kuid seda peeti logistiliselt liiga keeruliseks lahenduseks. 

Samas toimub Napoli ja Barcelona vaheline Meistrite liiga mäng, kuid sealgi peavad kõik linna saabuvad inimesed läbima lennujaamas tervisekontrolli.

Itaalia jalgpalliliit kirjutas oma palves, et kuna nende kalender on juba mängudest tihe ja hooaeg peab EMi pärast läbi saama 24ks maiks, siis soovitakse iga hinna eest vältida mängude edasi lükkamist. Lisaks kohaliku liiga mängudele mängitakse tühjade tribüünide ees Interi ja Ludogoretsi Eurooa liiga matš. Itaalia lehtede sõnul oli riigi peaminister Giuseppe Conte antud ideele rohelise tule andnud,

Koroonaviiruse 276 Euroopa pinnal toimunud juhtumist on 229 fikseeritud Itaalias. Hetkel pole veel teada, kas ja milline on varuplaan nii Meistrite Liiga kui ka Euroopa meistrivõistluste mängude pidamiseks. Esimesed riigid on juba teada andnud, et Põhja-Itaaliasse suunduvad lennud on ära tühistatud.