Anett Kontaveit.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
25. veebruar 2020, 15:28

VALUS! Vigastusega võidelnud Kontaveit kaotas napilt maailma 13. reketile

Maailma 22. reket Anett Kontaveit kaotas Doha turniiri teises ringis valgevenelanna Arina Sabalenkale 5 : 7, 6 : 2, 5 : 7.

Avaringis lätlanna Anastasija Sevastova alistanud Anett Kontaveit murdis kiiresti WTA tabelis 13. positsiooni hoidva Sabalenka pallingugeimi ja läks avasetis 2 : 0 ette, kuid kohe kaotas ta oma pallingu vastu. Kontaveit palus seejärel platsile füsioterapeudi, kes tõmbas 24aastase eestlanna hüppeliigese sidemetesse.

Taas kutsus Kontaveit abi 4 : 3 eduseisus, kui platsile tuli treener. “Kas jalg on paremaks läinud,” küsimusele pidi eestlanna vastama eitavalt. Esimese seti võtmehetked tulid seisult 5 : 5. Kontaveit oli hädas esimese serviga ja kolmanda murdepalli kasutas Sabalenka ära, millele järgnes väga kindel oma pallingu hoidmine. Esimene sett 7 : 5 valgevenelannale.

Tugevas tuules toimunud matši teist setti alustas valugrimassides Kontaveit rohkete vigade ja oma pallingu kaotamisega, kuid koheselt suutis ta murdega vastata. Ühtäkki sai eestlanna oma mängu käima. Kontaveit hakkas rohkem suruma Sabalenka eeskätt, mistap valgevenelanna muutus ebakindlaks. Ühe geimi teise järel võitnud eestlanna võitis teise seti 33 minuti järel 6 : 2.

Kontaveit, kes teises setis sõnas treenerile, et tal on valus käia, ja Sabalenka suutsid omi pallinguid hoida seisuni 3 : 3. Seejärel oli mõlemal naisel suuri probleem oma servikordade hoidmisega.

Eestlanna ja valgevenelanna tegid mitmeid topeltvigu, eksisid lihtsatel löökidel ja viis geimi järjest ei suutnud kumbki tennisist oma servi hoida. 6 : 5 eduseisus pallima läinud Sabalenka sai sisse 40 : 0 edu ja teenis kolm matšpalli. Esimesed kaks matšpalli suutis eestlanna ära hoida, kuid Sabalenka lõpetas 2 tundi ja 15 minutit kestnud mängu ässaga.

Kontaveidi ja Sabalenka matši statistika. Foto: Ekraanitõmmis

Kontaveit ja Sabalenka olid varem kohtunud korra, kui 2018. aasta Wuhani turniiri finaalis võitis valgevenelanna 6 : 3, 6 : 3.