Ronnie O'Sullivan.Foto: PA Images / Scanpix
Spordivaria
25. veebruar 2020, 19:33

Kuningas O'Sullivan pani end proovile omapärasel alal: see meenutab jalgpalli! Rahvas on hull, pidevalt hüütakse ja karjutakse

Snuukrikuningas Ronnie O'Sullivan pani end möödunud nädalal taas proovile ebatraditsioonilisel alal, mil nimeks Snooker Shoot Out.

Avaringis alistas ta šotlase Alan McManuse 54 : 10, kuid jäi seejärel 30 : 66 alla Billy Castle'ile. O'Sullivan polnud Watfordis toimuval uuenduslikul turniiril osalenud alates 2015. aastast. Kusjuures võistlus kuulub 2017. aastast ranking-turniiride kalendrisse ehk on selles osas samal pulgal paljude kuulsate ja traditsiooniliste mõõduvõttudega. Tänavu krooniti tšempioniks 41aastane Michael Holt.

„See sööb kõvasti närve, sest eksida ei tohi. Alati, kui laua taha seisad, mõtled, et nüüd löön kõik kuulid sisse, aga päris nii lihtne see pole,“ rääkis O'Sullivan. „Asi pole nii hull, kui kartsin, kuid see meenutab jalgpalli! Rahvas on hull, pidevalt hüütakse ja karjutakse. Tegelikult on see hea. Nautisin võistlust.“

Snooker Shoot Out on meelelahutuslik formaat, kus iga matš kestab kõigest kümme minutit. Esimese viie minuti jooksul on võistlejatel ühe löögi sooritamiseks aega 15 sekundit, hiljem kõigest kümme. Iga löögi järel peab mõni kuul puudutama seina. Omamoodi dimensiooni annab publik, kus on lubatud teha nii palju häält, kui hing ihaldab. Traditsioonilises snuukris valitseb löökide ajal vaikus.