Vaata, kust otsast tahad, aga kolmandal veerandajal kipub Eesti mängumasin tõrkuma. Ju kui kolmas veerand kaotatakse, osutab statistika, et suure tõenäosusega kaotatakse ka kogu mäng. Nii läks ka pühapäeval Itaalia vastu.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
25. veebruar 2020, 22:10

EESTI KORVPALLI KOLMANDA VEERANDAJA NEEDUS: kas müüt või tegelikkus?

„Kas jälle Eesti koondis ja saatuslik kolmas veerandaeg?!“ ahastas TV6 otse-eetris Eesti ja Põhja-Makedoonia vahelist EM-valikmängu kommenteerinud Kalev Kruus, kui makedoonlased olid teinud kolmanda veerandi alguses 11 : 0 vahespurdi ja meie 22punktine poolajaedu oli sulanud poole väiksemaks. Mida näitab kuiv statistika ja mida arvavad eksperdid: on's meie korvpallikoondise Achilleuse kannaks tõepoolest kolmas mänguperiood?

Jättes kõrvale 2011. aasta valikturniiri, mil virelesime mudaliigas ja polnud võimalik heidelda pääsu eest finaalturniirile, ning võttes valimisse viimase kümnendi EM-valiksarjad ja 2015. aasta EM-finaalturniiri, saab esmalt resümeerida, et oleme pidanud koos äsja alanud valikturniiriga 31 mängu, millest oleme võitnud 16 ja kaotanud 15. Tõsi, üks võit Hollandi üle läks tabelisse vormis 20 : 0, sest vastased olid kasutanud kaht „kodustatud“ mängijat ning see matš statistikas ei kajastu.

Edasi lugemiseks: