Serge Gnabry on kahes viimases Londonis peetud matšis löönud kokku kuus väravat.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
25. veebruar 2020, 23:56

MEISTRITE LIIGA | Gnabry valitseb Londonit, Barcelona pääses väärt viigiga

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumistes noppis Müncheni Bayern võõral väljakul ilusa 3 : 0 võidu Chelsea üle, Barcelona naaseb Napolist 1 : 1 viigiga.

Barcelona hoidis küll juba matši alguses palju palli, kuid 29. minutil pääses Napoli kiirele vasturünnakule, mis lõppes Dries Mertensi osava löögiga peaaegu värava ristnurka. Barcelona jätkas palli veeretamist kuni vaheajani, kuid midagi teravat ei õnnestunud tekitada.

Mertensi jaoks oli Napoli särgis tegemist 121. väravaga, millega kerkis kõigi aegade edetabelis jagama esikohta, sama pulga peal on ka Marek Hamsik. Kolmas on 115 korda skoorinud Diego Maradona.

Katalaanid said oma tahtmise 56. minutil, kui üldiselt hästi tegutsenud Napoli kaitseliin korraks pea peale keerati. Nelson Semedo avanes liini taha ja lükkas palli Antoine Griezmannile, kes selle juba lihtsa vaevaga võrku saatis. Võõrsil löödud värav võttis Barcelonalt kõvasti pingeid maha, sest kodus piisaks ka väravateta viigist. 

Barcelona lõpetas matši vähemuses, sest Arturo Vidal teenis 89. minutil kaks kollast kaarti järjest. Kõigepealt tegi ta vea ning seejärel hakkas kohtunikuga vaidlema.

Antoine Griezmann. Foto: Reuters/Scanpix

Londonis toimunud 2012. aasta Meistrite liiga finaali kordusetenduses võtsid mõõtu kohalik Chelsea ja Müncheni Bayern. Kuigi külalised hoidsid avapoolajal palli 65 % mänguajast, siis väravani ei jõudnud kumbki tiim. Kõige lähemalt pääses Thomas Müller, kelle löök lendas latti.

Bayern jõudis väärtusliku võõral väljakul löödud tabamuseni 51. minutil, kui Robert Lewandowski söödu lükkas võrku Serge Gnabry. Kolm minutit hiljem pääsesid samad mehed uuesti rünnakule ning skeem oli sama, Lewandowski söötis, Gnabry skooris.

Kui Gnabry viimati Londonis käis, lõi ta Tottanhami võrku koguni neli palli (1. oktoobril sai Bayern kirja 7 : 2 võidu). Seega on tal kahest viimasest Inglismaa pealinnas peetud matšist kirjas koguni kuus tabamust.

76. minutil vormistas kohtumise lõppskoori juba Lewandowski, kes on tänavu Meistrite liigas löönud 11 väravat, neist koguni üheksa võõrsil. Liiga kõigi aegade edetabelis jagab ta Karim Benzemaga 64 tabamusega neljandat kohta. Enam on suutnud vaid Raul (71), Lionel Messi (114) ja Cristiano Ronaldo (128).

Chelsea mustale päevale pani pitseri lõpuks Marcos Alonso, kes 84. minutil vastase löömise eest punase kaardi teenis.

Kordusmatšid toimuvad 18. märtsil Münchenis ja Barcelonas. 

Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avamängud:

  • Dortmund - PSG 2 : 1
  • Atlanata - Valencia 4 : 1
  • Atletico - Liverpool 1 : 0
  • Tottenham - Leipzig 0 : 1
  • Chelsea - Bayern 0 : 3
  • Napoli - Barcelona 1 : 1
  • Madridi Real - Manchester City 26. veebruaril
  • Lyon - Juventus 26. veebruaril