Foto: Martin Ahven
Seisukoht
26. veebruar 2020, 18:29

Seisukoht | Eesti korvpallinoored on vägevad (2)

Elagu Eesti korvpallikoondis! Pühapäeval kaotati kodusaalis 81 : 87 Itaaliale, kuid loodetavasti kandis see matš endas suuremaid väärtusi kui vaid sportlik tulemus.

See oli noorte meeste pidu, kellele tuli kaasa elama täissaali jagu rahvast. 19aastane Kerr Kriisa möllas väljakul 18 minutit, 19aastane Henri Drell mõnikümmend sekundit vähem, 20aastane Kristian Kullamäe paugutas ligi 25 minutiga 17 punkti, sama vanale Sander Raiestele usaldas peatreener Jukka Toijala 20 minutit, Kaspar Treier (samuti 20) rassis tugeva vastase vastu neli minutit ja 22aastane Kregor Hermet lõi kaasa tubli kümme minutit.

Võit polnud kaugel. Võimalik, et kaotuses saab mingil määral süüdistada ka nooruse uljust ja kogenematust. Aga suurt pilti vaadates näitas korvpallikoondis eeskuju kõigile teistele. Olgu sinu juhtida jalgpallikoondis, mõni suurfirma või väiksem start-up, tuleviku huvides tasub usaldada noori. Kriisa eksis küll otsustavatel hetkedel sööduga, aga rohkem ta nii ei tee. 

Järgmine kord saab see sama punt kokku ja mängib veel paremini. Nii hakkabki lumepall veerema. Lõpuks saamegi unistada suurelt! Kõlab nagu täielik klišee, aga siinmail tasub seda vist ikka ja jälle meelde tuletada: noored on meie tulevik. Noored on vägevad!