JK Tammeka esitles uue hooaja eel võistkondi.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
26. veebruar 2020, 21:27

GALERII | Kliimasoojenemisest kõvasti kasu lõiganud Tammeka esitles uue hooaja eel meeskonda (1)

Tartu Aparaaditehase lokaal „Kolm Tilli” oli kolmapäeva õhtul värvunud ühtlaselt siniseks, sest linna jalgpalli esindusklubi JK Tammeka tutvustas uue hooaja eel seal oma meeskonda ja naiskonda.

Tänavune soe talv ei pruugi meeldida neile, kes suusa- või kelgurõõme nautida sooviks, kuid Tartu jalgpallile on selline tali lausa õnnistuseks. Kuna täismõõtmetes jalgpallihalli Taaralinnas jätkuvalt pole, tehakse kõik talvised treeningud õues, kuid lumistes ja jäisetes oludes kannatab harjutuskordade kvaliteet kõvasti.

Näiteks mullune külm talv tõi kaasa selle, et jalgpalli asemel pidid tartlased treeningutel rohkem uisutamisega tegelema ja see kajastus ka hooaja esimese kolmandiku tulemustes, nõnda et suve alguseks oli Tammeka lausa tabelis viimasel kohal. Lõpuks kosuti ja teeniti kokkuvõttes viies koht.

Hoogne jalgpall

„Võrreldes eelmise hooajaga on hooajaks ettevalmistamine kordades parem, kuna väljakud on treenimiseks ideaalsed. Oleme hästi tööd teinud ja hooajaks valmis,” kinnitas Tammeka peatreener Kaido Koppel. Provotseeriva küsimuse peale, kas ta on nüüd kliimasoojenemise toetaja, vastas Koppel, et Tartu jalgpalli kontekstis võib sellega tõesti rahul olla, kuid üldises plaanis sellised tendentsid talle siiski ei meeldi.

Koha mõttes eesmärki Koppel välja ei käinud, kuid ta lubas, et tema hoolealused mängivad huvitavamat jalgpalli, kui näiteks see, mida sai teisipäeva õhtul näha Meistrite Liigas Napoli ja FC Barcelona vahelise kohtumise esimesel poolajal.

„Meie mängitav jalgpall võiks olla hoogsam ja sündmusterohkem, ning see võiks ideaalis toimuda vastaste värava all,” sõnastas Koppel oma nägemuse tartlaste täiuslikust mängupildist.

Meeskonna kapten Tauno Tekko lisas omalt poolt, et meeste mängunälg on suur, võitlusvaim hea ning ka noored pallurid on astunud kahe hooaja vahepeal arengus sammu edasi, nii et kui 8. märtsil hooaja avavoorus Lõuna-Eesti suures derbis koduväljakul Viljandi Tulevikuga vastamisi minnakse, siis tema kinnitusel midagi hõlpsat vastaste jaoks olema ei saa.

Mahajäämus eelarves

2016. aasta lõpul käis JK Tammeka välja strateegia „Tammeka 2020”, mis nägi ette, et 2020. aastaks on Tammeka Lõuna-Eesti suurim jalgpalliklubi, Eesti liiga populaarseim klubi ning mängib 2020. aastal medalite peale.

JK Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik tõdes, et kui selle strateegia kahest esimest punktist esimene on täidetud ja teine ka peaaegu (kodumängude külastatavuselt ollakse Premium Liigas kahel viimasel hooajal FC Flora järel teisel kohal), siis medalitele mängimine läheb väga keeruliseks. „Kõik on võimalik, aga lihtne see olema ei saa,” tunnistas Tiirik.

Selle peamise põhjusena tõi ta välja asjaolu, et klubi pole suutnud täita eesmärke, mis puudutavad eelarvet. „Võrreldes võistkondadega, kes meist eespool ja mängivad Euroopa Liigat, jääme neile eelarveliselt alla,” nentis Tiirik.

Ta lubas aga, et kohe-kohe avalikustatakse klubi uus arengukava aastateks 2020-2023 ning selles pööratakse ka eelarve pidevale kasvatamisele suurt rõhku.