Tallinna suusamaratoni stardiala. Foto: Kristjan Kivistik
Talisport
27. veebruar 2020, 09:39

HURRAA! Avanenud lumekraanid päästsid Tallinna suusamaratoni

Tallinna suusamaratoni korraldusmeeskond otsustas, et 22. veebruaril toimuma pidanud, kuid lumepuudusel ära jäänud 22. Tallinna suusamaraton (38 km vabatehnikas) saab peetud juba sel pühapäeval Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses.

Tulenevalt kalendrist ja lumepuudusest ei nähtud esiti võimalust maratoni toimumist märtsikuusse edasi lükata, kuid värskelt mahasadanud lumi on andnud suusasõpradele võimaluse osaleda selle aasta esimesel Estoloppeti maratonil. 

Maratoni korraldaja Raivar Vaheri sõnul on ebatavaline neli päeva enne võistluspäeva välja hõigata, et maraton toimub, kuid paraku on selle talve ilmastikuolud sellised, kus reageerida tuleb käigupealt.

"Tänane (eilne – toim.) rajaga tutvumine ning ilmateade annab lootust, et saame pühapäeval suusasõpru rõõmustada. Rada sai täna läbitud ning rajameister andis positiivse sõnumi, et kui maratoni teha, siis teha seda kohe ja nüüd. Nõus, et maratonini on küll jäänud vaid mõned päevad, kuid selle hooaja ilmastikuolusid arvesse võttes tuleb reageerida käigupealt ning loodame pühapäevaks suusasõpradele toreda suusapäeva korraldada. Kuna Tamsalu-Neeruti maraton otsustas maratoni ära jätta, siis avanes meil võimalus juubelimaraton ise korraldada," sõnas Vaher pressiteate vahendusel.

Maratoniks registreerimine on avatud Estoloppeti kodulehel. Estoloppeti suusasarja kuuest maratonist pole sel aastal olnud siiani võimalik korraldada veel ühtegi maratoni.