Laskesuusatamise märklaud.Foto: Aldo Luud
Talisport
27. veebruar 2020, 14:11

KODUVÄLJAKUNEEDUS? Valgevene laskesuusaduoga juhtus EMil ebareaalselt palju halbu asju (1)

Valgevene laskesuusaduot Hanna Sola – Viktar Krjuko ajas täna koduse EMi paarisegateates taga üks häda teise järel.

Kõik hakkas kiiva kiskuma naiste avavahetuse püstitiirus, kus Sola tegi kaheksa möödalasku. See tähendab, et ta lasi  esmalt raua (laskesuusatajate väljend viie möödalasu kohta) ega suutnud ka varupadrunitega mitte ühtki märki alla tuua. Aga see polnud veel kõik.

Tundub, et Solal läks ringide lugemine sassi ja ta jättis vähemalt ühe 75meetrise trahvitiiru sõitmata, sest juba võistluse ajal lisati Valgevene koondise ajale kaks minutit. 

Krjuko seiklused algasid tema teises ehk kokkuvõttes viimases vahetuses. Alguses kukkus ta pudruse kunstlume sees kõhuli ning lamadestiirus selgus, et tal pole piisavalt varupadruneid. Kulus hulk sekundeid, enne kui kohtunik talle lisa tõi. Kõikide hädade kiuste said valgevenelased 27 paari seas 13. koha (5+12; +4.04,1). Ajakaristuseta olnuks nad kaheksandad.

Euroopa meistriks krooniti norralased Karoline Erdal ja Endre Strömsheim, kellele tõi edu viisakas laskmine (0+12) ja kiire suusatamine (2. aeg Läti järel).

Hõbeda võitsid sakslased Stefanie Scherer ja Justus Strelow (0+5; +11,5) ja pronksi ukrainlased Anastassija Merkušina ja Ruslan Tkalenko (0+7; +11,8). Esimesena jäid medalita Läti esinumbrid Baiba Bendika ja Andrejs Rastorgujevs (2+13; +57,6), kes olid suusarajal kõige kiiremad, kuid käisid Rastorgujevsi isikus kahel trahviringil.

Eesti duo Tuuli Tomingas ja 18aastane Joosep Perv sai pärast viimase vahetuse lamadestiiru liidrilt ringiga sisse ega jõudnud finišisse. Kirja läks 17. koht (0+12).

Tänased tulemused (vasakul), suusaajad (keskel) ja laskeajad (kliki pildil):

Kell 16 algab Raubitšis segateatevõistlus, mille otsepilti näitab ETV2.