Martin Järveoja ja Ott Tanak Rootsi rallilFoto: AFP/Scanpix
WRC
28. veebruar 2020, 10:39

Ott Tänak enne Portugali rallit: üritame anda korraliku etenduse (2)

Valitsev WRC-maailmameister Ott Tänak ja tema meeskonnakaaslane Dani Sordo alustavad täna võistlemist Serras de Fafe e Felgueiras rallil. Eestlane sõnas pressikonverentsil, et Portugali meistrivõistluste avaetapp on ettevalmistus Mehhiko ja Portugali MM-rallideks.

"Tean Portugali fänne ja siinsete inimeste kirge ralli vastu," rääkis Ott Tänak pressikonverentsil. "Meie suur eesmärk on valmistuda Mehhikoks ja samal ajal teha ka eeltööd Portugali MM-ralliks."

"Iga läbitud kilomeeter ja kurv teevad mind autoga aina rohkem enesekindlaks," sõnas eestlasest Hyundai sõitja. "Üritame sõita kiiresti ja anda korraliku etenduse."

Eelmisel aastal Hyundai R5ga Serras de Fafe e Felgueiras ralli võitnud Dani Sordo saab tänavu startida WRC masina roolis. "Portugalis sõitmine on nagu koduradadel võistlemine. Lisaks tuttavale rajale tuleb kohale rohkelt fänne Hispaaniast," tõi Sordo välja.

"Olen enne MM-rallit väga motiveeritud ja loodan Portugalist kiirust koguda," sõnas Sordo, kes teeb Mehhikos oma selle aasta MM-sarja debüüdi.

Ott Tänaku ja Dani Sordo ajad ametlikku arvestusse ei lähe. Lisaks ei tohi mehed rajale minna kahel kiiruskatsel, mis kasutavad Portugali MM-ralliga samu teelõike.