Aivar Pohlak.Foto: Tiit Tamme
Jalgpall
28. veebruar 2020, 14:40

Aivar Pohlak EMi toimumisest: Euroopa jalgpalliliidus kriisikoosolekud juba käivad (5)

12. juunil toimub jalgpalli Euroopa meistrivõistluste avamäng Roomas. Eesti jalgpalliliidu juhi Aivar Pohlaku sõnul käivad UEFAs kriisikoosolekud juhuks, kui koroonaviirus ei peaks taanduma.

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) pole avalikult mängude ohtu jäämisest rääkinud. Pigem kinnitakse, et kõik toimub plaanipäraselt. UEFA täitevkomitee liige Michelle Uva ütles hiljuti, et olukordi vaadatakse riikide kaupa ja lähtutakse nende korraldustest.

Eesti jalgpalliliidu juhi Aivar Pohlaku sõnul on vaikimine loomulik, sest soovitakse vältida kuulujuttude liikvele minekut. “Olukorraga tegeletakse just praegu ning sellest ei saa ega tohi sisuliselt rääkida,” sõnas Pohlak.

Sarnased koosolekud toimusid ka viimase EMi eel. “2016. aastal toimusid enne Euroopa meistrivõistlusi Prantsusmaal terrorirünnakud, mille taustal oli terve strateegia kuidas ühes või teises olukorras käituda,” kirjeldas Pohlak. Toona ükski varuplaan käiku ei läinud.

“UEFA strateegia on väga selge-  koosolekutest ei räägita, et kuulujutud ja hirmuteooriad ei läheks liikvele,” kinnitas Pohlak.