Elfyn Evans (paremal) ja Martin Scott pärast Rootsi ralli võitu.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
28. veebruar 2020, 20:27

Tänak: Evans väärib kohta korralikus tehasetiimis

Autoralli MM-sari sai tänavu põneva alguse: Monte Carlo ja Rootsi etappide järel hoiavad kaksikjuhtimist Elfyn Evans (Toyota) ja Thierry Neuville (Hyundai), kes kumbki on kogunud 42 punkti. Tiitlikaitsja Ott Tänak (Hyundai) katkestas Monte Carlo ralli, sai Rootsis teise koha ja on 20 punktiga kuues.

Talvel M-Spordi Fordist lahkunud ja Toyotaga liitunud Evansit peetakse vähemalt hooaja algfaasis potentsiaalseks tiitlipretendendiks. Tänak kuulus britiga aastaid samasse tiimi ehk M-Sporti ja tunneb Evansit hästi.

„Ta on alati olnud väga kõvasti töötav sõitja,“ ütles sel nädalal Portugali kohalikul rallil osalev Tänak DirtFishile. Eestlane lööb kaasa väljaspool arvestust ning tema ajad ei kajastu ametlikes protokollides. Peamine eesmärk on Hyundaid testida ning Mehhiko ja Portugali MM-etappideks valmistuda.

„Olen temaga koos M-Spordis autosid testinud ja nägin alati, kuidas ta iga pisiasja kallal töötab,“ jätkas Tänak kolleeg Evansi kirjeldamist. „Ta väärib kohta korralikus tehasetiimis, kus teda igati toetatakse. See on ka üldist elu arvestades tähtis. Asi pole vaid selles, kes sõidab kiiremini, vaid ka selles, kes sõidab väiksema pingutusega. Ta kindlasti väärib seda.“