Mart Seim.Foto: Erki Pärnaku
Spordivaria
1. märts 2020, 20:37

Maltal neljanda koha saanud Mart Seim: peaasi, et ma terveks jäin, olümpiapileti püüdmine on võimalik (4)

Üliraskekaalutõstja Mart Seim tegi täna oma esimese võistluse pärast läinud septembris toimunud maailmameistrivõistlusi. Tokyo olümpiapileti nimel rassiv 29aastane sportlane osales Malta lahtistel meistrivõistlustel, kus sai kahe tõste kogusummana üles 385 kilo.

Mart oli vahetult pärast etteastet heatujuline. "Põhiline, et terveks jäin," rääkis oma isa Alari juhendamisel harjutav tallinlane. "Nüüd on veel neli nädalat aega enne EMi trenni teha."

Pärast septembrikuist MMi rinnalihaselõikusel käinud Mart alustas rebimist 160 kiloga. Selle sai ta üles nagu ka järgmise raskuse 165 kilo, ent 170 kilo enam ei alistunud.

Tõukamises sai Mart sirgetele kätele 210 ja 220 kilo. Kolmandaks katseks valis ta 227 kilo, aga see raskus jäi seekord võtmata. "227 kilo tõukamisel kang libises ja siis oli juba raske seda üles saada," märkis Alar. Mart lisas: "See polnud teab mis võimas raskus. Ma pole veel piisavalt klassikatrenni teha saanud."

Kogusumma 385 kg andis Mardile nelja koha, võitis tšehh Jiri Oršag 406 kiloga. MMil oli Mardi kogusumma 400 kilo, siis rebis ta 175 ja tõukas 225 kilo.

Olümpiat silmas pidades oli kõige olulisem tänasel võistlusel tulemus kirja saada. "Tokyosse on kindlasti võimalik jõuda," arutles Alar. "Meie mäng käib kontinendi ehk Euroopa kohale. Oršag peaks praeguse seisuga olema kaheksa hulgas. Normaalse võistlusega EMil Mart selle pileti saab. Usun, et seal on võimalik tõsta 420 kilo."

Venemaa pealinnas Moskvas 2. aprillil algaval EMil on üliraskekaallaste jõuproov 12. aprillil.