Tommi Mäkinen.Foto: Red Bull Content Pool
WRC
2. märts 2020, 23:27

Tommi Mäkinen: olen WRC-sarja juhtides pettunud (1)

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen tunnistas, et talle valmistab pettumust tõsiasi, et endiselt pole selge, mida kujutab endast hübriidtehnoloogia kasutuselevõtt 2022. aastal.

Piloodina neli korda MM-sarja võitnud Mäkinen oli lootnud, et ta saab tulevase aasta mudelit kasutada pärast pisikest kohandamist ka ülejägmisel hooajal.

"Peame vaatama, millisteks uued määrused kujunevad. Esialgu otsustati, et suuri muudatusi 2021. ja 2022. aasta autode vahel ei tehta. Lootsime, et saame järgmisel hooajal Yaris WRC käiku lasta ning siis seda ülejärgmisel hübriidtehnoloogiaga täiustada. Kuid paistab, et juba käivad uued arutelud ning see ei tõota head. Oleme väga pettunud," sõnas Mäkinen intervjuus portaalile Autohebdo.fr

Soomlane oli esialgu arvanud, et 2022. aasta ralliauto saab hübriidtehnoloogia kasutuselevõtu näol vaid väikese uuenduse. 

2022. aasta määrused paistsid olevat väga sarnased nendega, mis on aasta varem. Kui välja arvata hübriidtehnoloogia. Sellisel juhul oleksime pidanud vaid üht auto osa kohandama. Kuid nüüd ma ei oska öelda. Kõik, mis ma tean, on see, et 2022. aastaks tuleb valmistada täiesti uus auto. Selleks on vaja palju rohkem vahendeid, kuid mul pole aimugi, kust neid leida," lisas Mäkinen.