Rolando Maran.Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
3. märts 2020, 20:12

Võimas tõus ja masendav langus: Klavani meeskond vallandas peatreeneri, uueks lootsiks sai legendaarne väravavaht (1)

Eesti parima jalgpalluri ehk Ragnar Klavani koduklubi Cagliari vallandas peatreeneri Rolando Marani. Teda asendab kummalise treenerikarjääriga endine tippväravavaht Walter Zenga.
Walter Zenga. Foto: AFP/Scanpix

Marani ja Cagliari jaoks algas tänavune hooaeg Itaalia kõrgliigas imeliselt. Detsembri alguseni püsiti tabeli tipu lähedal ja liiguti Euroopa liiga suunas. Kirjas oli vaid kaks kaotust! Näiteks 15. septembri ja 8. detsembri vahel peeti 13 liigamängu, millest võideti kaheksa ja viigistati viis.

Järgnes aga pöörane langus: nüüd ollakse liigas 11 kohtumist järjest võiduta, veelgi enam: enam kui pooled neist matšidest on kaotatud. Hooaja alguses tipptiimide sekka pürginud Cagliari asub tabelis alles 11. kohal. Maran, kes tegi klubis mõnda aega igati kiiduväärset tööd, oli sunnitud lahkuma.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Maranist sai Cagliari peatreener 2018. aasta juunis, juba augustis värbas ta Liverpoolist oma hoole alla Klavani. Eestlane pidas Marani käe all kokku 39 mängu. Viimasel ajal on Klavan kindlalt põhikoosseisu kuulunud, viimati ei alustanud ta Cagliari algkoosseisus liigamängu oktoobri lõpus.

Järgmisena kohtub Cagliari laupäeval võõral väljakul Georgi Tunjovi kodumeeskonnaga S.P.A.L.

Marani asendajaks nimetati kunagine kuulus väravavaht Walter Zenga kelle senine treenerikarjäär on olnud väga heitlik. Ta on töötanud USA, Itaalia, Rumeenia, Serbia, Türgi, Araabia Ühendemiraatide, Saudi Araabia ja Inglismaa tiimide juures. Viimati juhendas ta Venezia meeskonda. 

Ragnar Klavan (valge särgiga) ja Romelu Lukaku. Foto: AFP/Scanpix