Mike Tyson tahaks endiseid aegu tagasi, kuid samas ei tahaks ka.Foto: STEVE MARCUS
Spordivaria
3. märts 2020, 17:36

Pisarates poksilegend: on vaid tühjus, poksita olen ma eimiski (6)

Mike Tyson, kunagine poksimaailma superstaar tunnistas teise poksilegendi Sugar Ray Leonardi podcast'is pisarsilmi, kuidas ta tunneb, et on poksita „eimiski”. Kuid samas kardab ta ka, et kui "endine Tyson” temas pinnale peaks kerkima, läheks taas põrgu lahti.

"Ma tunnen võitlemise kunsti, ma tunnen sõja kunsti, see on kõik, mida ma olen kunagi õppinud,” rääkis 53aastane Tyson emotsionaalselt. „Sellepärast mind kardeti, kui olin ringis. Poks on see, mille jaoks ma sündisin."

"Nüüd, kus need päevad on möödas, on jäänud vaid tühjus, ma olen eimiski. Minu ainsaks kunstiks on tähtsusetuse kunst. Sellepärast ma praegu ka nutan, sest ma pole enam see inimene, kuid ma igatsen teda taga. Ent mõnikord tunnen ma end jällegi kui libu, sest tegelikult ma ei taha, et see pool minus taas esile tuleks, sest koos sellega tuleks ka põrgu. Ma tegelikult kardan seda meest, isegi vihkan teda."

Tõepoolest, Tysonil on põhjust seda enda "põrgulikku poolt” karta, sest lisaks karmi poksija kuulusele on teda eluteel saatnud ka pidevad pahandused. Näiteks 1991. aastal mõisteti ta süüdi vägistamises ja pidi ligi kolm aastat trellide taga veetma.