Gert Kams.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
3. märts 2020, 20:02

Endine koondislane Gert Kams Rahvuste Liiga loosist: kodus on kõik võidetavad vastased

Eesti jalgpallikoondis loositi sügisel toimuvaks Rahvuste Liigaks ühte alagruppi Armeenia, Gruusia ja Põhja-Makedooniaga. Endine koondislane Gert Kams usub, et kõik on mängitavad ja vähemasti kodus ka võidetavad vastased.

"Esimesed muljed on sellised, et loos oli hea, kõik vastased on kodus mängitavad ja võidetavad," kostis Eesti koondise eest 60 mängu pidanud Kams. "Kuid samas tuleb jällegi tähele panna seda, et oma koduväljakul on Balkani ja Kaukaasia meeskondadel komme transformeeruda ja väga head mängu näidata, näiteks FC Flora ajast meenuvad euromängud Makedoonia Rabotnickiga, keda kodus võitsime, kuid võõrsil mängisid nad kohati nagu FC Barcelona ja seal jäime neile alla. Nii et võõrsil peame mängima väga targalt ning tuleb jälgida, millise plaaniga vastased peale tulevad."

Kams möönis, et mõnes mõttes on hea, et meiega samasse gruppi ei loositud näiteks Kreekat, Albaaniat või Montenegrot, kuid teisalt on kõik vastased tugevad ja ühtegi sellist meeskonda C-liigas pole, kelle me kindlalt kotti peaksime panema.

Rahvuste Liiga mängud toimuvad septembris, oktoobris ja novembris, C-liiga nelja alagrupi võitjad pääsevad järgmiseks Rahvuste liiga hooajaks B-liigasse.