Julien Ingrassia ja Sebastien Ogier Mehhiko MM-ralli poodiumil.Foto: AP/Scanpix
WRC
4. märts 2020, 10:55

Mehhiko ralli korraldajad: kontrollime koroonaviiruse hirmus põhjalikult riskipiirkondadest tulevaid inimesi (4)

Mehhiko ralli korraldajad kinnitasid ametlikult, et üle maailma spordivõistlusi ära jättev koroonaviirus MM-etapi toimumist ei ohusta, kuid hoolikalt testitakse kõiki ohupiirkondadest tulevaid külastajaid.

"Rallipiirkonna Guanajuato tervishoiuminister Daniel Alberto Diaz Martinez teatas, et koroonaviirus ei ähvarda Mehhiko ralli toimumist," seisis korraldajate ametlikus teates, samas lubatakse hoolikalt kontrollida haiguspiirkondadest tulevaid külastajaid.

"Oleme võtnud kasutusele vajalikud meetmed ja seireseadmed, et jälgida riskipiirkondadest tulevaid sõitjaid ja tiime," selgitasid Mehhiko MM-ralli korraldajad. Kontrollimise alla satuvad eelkõige Hiina, Hong Kongi, Lõuna-Korea, Jaapani, Iraani ja Itaalia inimesed. 

"Arstid ja tervishoiutöötajad võtavad eraldi vaatluse alla alad, kuhu on oodata enim pealtvaatajad, et garanteerida kõigi kohale tulnud inimeste heaolu," selgitati lisaks.

Võistluse direktor Patrick Suberville'i sõnul tehakse kohalike võimudega tihedat koostööd. "Kõik on ralliks valmis ja oleme igati valmis kuulama omavalitsuse suunisi," selgitas Suberville. 

Mehhiko külastajatel palutakse vältida omavahelisi käepigistusi ja põsesuudlusi, samuti soovitatakse vältida lipsukandmist ja habeme- või vuntsikandjatel palutakse hoida karvades hügieeni. Riigis on seni registreeritud vaid viis koroonaviiruse juhtumit. 

Mehhiko ralli toimub 12.-15. märtsini.