Avo KeelFoto: Stanislav Moshkov
Võrkpall
4. märts 2020, 13:56

Võrkpallitreener Avo Keel Saaremaa edasipääsu ei usu: Milano Powervolley keskmine tase on märgatavalt kõrgem (6)

Saaremaa Võrkpalliklubile tuleb CEV Challenge Cupi veerandfinaalis vastu Itaalia tippsats Milano Powervolley. Pärnu peatreener Avo Keel tõdeb, et Saaremaa lootused edasipääsuks on väga väikesed.

"Raha paneksin Milano Powervolley peale. Võrkpallis ja korvpallis on suure üllatuse tegemise tõenäosus väiksem kui jalgpallis," selgitas 57aastane peatreener. Saaremaa üheks trumbiks võib olla tõik, et Itaalias lahvatanud koroonaviiruse tõttu mängitakse mõlemad mängus Eestis.

“Kindlasti on see emotsionaalne ja mentaalne tugi," kirjeldas Keel. "Kaitses tuuakse üles nii mõnigi pall ja nii mõnigi rünnak lüüakse maha, mida muidu ei löödaks."

Teisalt ei pruugi kaks kodumängu olla üdini positiivne. "Kui esimene mäng oleks Eestis ja teine võõrsil, siis oleks lootust, et vastased proovivad siin erinevaid mehi ja vahetataks rohkem," kirjeldas mängijana korra ja peatreenerina kolmel korra Itaalia klubide vastu mänginud Keel. "Siis oleks neil kodumäng tagataskus ja võiks tekkida mõtlemine, küll seal asjad paika pannakse. Kuna mõlemad mängud on Saaremaal, siis Milanol seda luksust pole."

Eelmises ringis Hispaania suurklubi Almeria Unicaja vastu vedasid Saaremaa võrkpalliklubi suuresti kogenud kuubalane Javier Jiménez ja Brasiilia passiga Daniel Maciel, kes otsustavatel hetkel mängu oma õlgadele võtsid. Itaallaste vastu ei saa neil nii lihtne olema. "Meeskond mängib nii hästi nagu lastakse mängida, Hispaania ja Milano klubi taset pole mõtet võrrelda.”

“Ajaloos on eestlased itaallaste vastu geimi võitnud, miks mitte seda uuesti teha. Kui õnne ka kaasneb, siis võime näha tasavägist mängu," loodab Keel. "Kahe mängu kokkuvõttes on Itaalia võistkonna keskmine tase märgatavalt kõrgem ja küllap nad oma geimid lõpuks ära võtavad."