MASENDAV VAATEPILT: Tartu maratoni stardipaigas Tehvandi suusastaadionil lainetas eile vesi. Lõputu sügise näoga talve tõttu jäi seal tänavu maraton sõitmata. Pidamata jäid ka suusakahevõistluse MK-etapp ja laskesuusatamise-EM. Tagatipuks ei näe seal suvel ka Rally Estonia masinaid, varasematel aastatel on aga just Tehvandil asunud ralli võistluskeskus ja hooldusala.Foto: Aldo Luud
Talisport
5. märts 2020, 09:17

OTEPÄÄ MUSTAD PÄEVAD: taevasse jäänud talve ja Rally Estonia krahhi mõjud küündivad miljonitesse eurodesse

Vaevalt oskasid Otepää kandi spordiinimesed ja ettevõtjad vana aastat ära saates ja uue puhul šampanjaklaase kokku lüües oma kõige jubedamates hirmuunenägudeski ette näha, et kahe kuu pärast tuleb tunnistada: nii masendavat aasta algust talvepealinnas nemad ei mäleta.

Tõepoolest, lörri on läinud praktiliselt kõik, mis lörri minna on saanud. Rekordiliselt soe jaanuar tähendas, et tööle ei saanud panna lumekahureid, mistõttu suusaradadel ja -mägedel laiutas must maa ning punapõsksete talisportlaste asemel võis seal näha vaid vihmausse nokkivaid vareseid. See tähendas omakorda, et järjest tuli teada anda: suusakahevõistluse MK-etapp jääb lumepuudusel ära, Tartu maraton jääb lumepuudusel ära, laskesuusatamise-EM jääb lumepuudusel ära.

Edasi lugemiseks: