Saaremaa võrkpalluridFoto: Aldo Luud
Võrkpall
4. märts 2020, 20:28

Koroonaviiruse tõttu Saaremaale viidud kohtumises jäi Eesti itaallastele kindlalt alla

Saaremaa Võrkpalliklubi kaotas täna CEV Challenge Cupi veerandfinaali avamängus Itaalia klubile Milano Powervolleyle kindlalt 0:3.

Koroonaviiruse puhangu tõttu jäeti eelmisel nädalal Itaalias toimuma pidanud seeria avamäng ära ja klubid leppisid kokku, et mõlemad kohtumised toimuvad Kuressaares.

Esimeses geimis hakkasid saarlased tugevatele külalistele korralikult vastu, ent geimi keskel kärises vahe paari-punktiliseks ning favoriidid võtsid 25:21 võidu.

Teine geim kujunes üsna sarnaselt. Algus oli tasavägine, ent siis pääses Milano klubi 13:11 juhtima ja enam eduseisu käest ei andnud. Vahe kärises lõpuks koguni 25:18 peale.

Kolmanda geimi lõpp läks korraks väga põnevaks. Külalised pääsesid küll geimi keskel paari punktiga ette, ent Saaremaa tuli 21:22 peale, korra oli tablool ka 23:24, ent siis näitasid itaallased võimu ja võtsid 25:23 võidu.

„Vastane oli kindlasti mängitav,“ sõnas Saaremaa temporündaja Henri Treial vahetult pärast mängu Kanal12 otse-eetris. „Võimalusi oli palju, aga me ei suutnud neid ära kasutada. Nemadki on inimesed ja tegid päris palju vigu. Homme on uus päev, variant on kindlasti.“

Nurgaründaja Keith Pupart lisas: „Arvan, et rongi alla me ei jäänud. Võitlesime nii palju kui võimelised olime. Tablool on 3 : 0, aga iga mees andis endast kõik. Homme lähme jälle võitlema. Pole need vastased nii hullud midagi, annab mängida küll. Nad on lihtsalt natuke kindlamad. Maailma tippliiga võistkond, eks seal liiguvadki pallid kiiremini kui siin meie liigas. Esimene eesmärk võiks olla geimivõit. See polnud ju tänagi kaugel, paar lolli viga said saatuslikuks. Homme saab paremini.“

Korduskohtumine peetakse homme samuti Saaremaal, ent Eesti klubi seis on keeruline.