Jüri Ratas (keskel) 2018. aasta Rally Estonia avamisel.Foto: Aldo Luud
WRC
5. märts 2020, 13:22

Jüri Ratas töötab kulisside taga, et Rally Estonia ikkagi toimuks (27)

Jüri Ratas kinnitas Vikerraadio kolmapäevases saates „Stuudios on peaminister“, et töötab suvise Rally Estonia toimumise nimel.

Saatejuht alustas küsimuse esitamist sõnadega: „Sel suvel ei toimu Rally Estoniat...“ Ratas segas kiiresti vahele: „Stopp! Miks te ütlete, et ei toimu? Minul pole selle kohta täna mingeid uudiseid. Mina ütlen, et igal juhul toetan ja ka töötan kulisside taga [et ralli ära ei jääks]. Aitan kaasa, et see toimuks. Täna on ametlik seisukoht, et ralli ei toimu ja mina olen väga kurb selle üle,“ jätkas peaminister.

„Me ei saa visata pastakat nurka enne, kui asi on sada protsenti kindel. Tuleb töötada selle nimel. Vaadake, kui oluline majandus-, spordi-, kultuuri- ja Eesti promomise sündmus see on.“

Saate lõpp pressis siiski peale ja pikemalt Rally Estonia saagat stuudios ei arutatud.

Eelmisel nädalal pidasid võistluse korraldajad pressikonverentsi, kus teatasid, et korraldustöö on lõppenud ja tänavune Rally Estonia jääb ära. Sel esmaspäeval kohtus aga Eesti Autospordi Liidu juhatus, kus kinnitati, et töö käib selle nimel, et kõrgel tasemel rallit tänavu Eestis siiski näha saaks. Rally Estonia korraldajaid kutsuti läbirääkimistele.