Priit Ilver.Foto: Tiina Kõrtsini
Ujumine
5. märts 2020, 16:25

OOTAMATU! Audentese spordikool keelas koroonaviiruse hirmu tõttu õpilastel tundi tulla (17)

Audentese spordikool jättis kodusele režiimile kolm noort ujujat, kes viibisid eelmisel nädalal Tenerifes laagris. Sportlased ega terviseamet pole otsusega nõus.

„See oli kooli juhtkonna otsus, et ei tekiks kurbi tagajärgi,“ selgitas kahe nädala pikkust keeldu Audentese Spordigümnaasiumi direktor Priit Ilver.

„Saime ujujatelt informatsiooni, et nad olid konkreetsele ohukoldele lähedal ja lähtusime sellest,“ jätkas Ilver. Tenerife hotellides pandi eelmisel nädalal tuhanded inimesed karantiini, kui seal avastati koroonaviirusesse nakatunu. 

Kolm ujujat polnud otsusega rahul ja otsisid abi terviseametist. Nemad andsid õiguse sportlastele, sest Tenerife ei ole koroonaviirusnakkuse suhtes riskipiirkond ja nende soovitused ei puuduta seal viibinud isikuid.

Priit Ilver otsuse üle liiga õnnelik pole. „Lapsed ise ei saa aru, mis võimalikku riski nad endaga kaasas kannavad,“ leidis koolijuht. „Järgmisel päeval peale koolikeeldu kuulsime, et nad ei istu kodus, vaid teevad muudes ujulates trenni.“

Nädalavahetusel stardivad ujujad Baltimaade meistrivõistlustel, peale mida uuest nädalast naastakse õpingutele. „Kui terviseamet ütleb, et lapsed võivad kooli tulla, siis antud otsuse valguses ei saa me midagi öelda ega teha,“ sõnas Ilver, kellega terviseamet ka ise ühendust võttis.

Ilveri sõnul pole teised noorsportlased ohukolletega kokku puutunud. „Hetkel olid ujujad ainsad välismaal viibijad. Talialade tegijatel on võistlused ära jäänud, kergejõustiklased ja rattasõitjad alustavad laagritega märtsi-aprilli lõpus,“ kirjeldas Ilver.