Darja Netjaga ja Marko Jevgeni Gaidajenko juunioride MMirütmitantsus Foto: Eesti Uisuliit/Anton Gorlov
Talisport
5. märts 2020, 19:24

Tiitlivõistluste debüüdi teinud Eesti jäätantsupaar lõpetas 25. kohal

Iluuisutamise juunioride maailmameistrivõistlustel Tallinnas jäid Eesti esindajad Darja Netjaga ja Marko Jevgeni Gaidajenko jäätantsus 25. kohale.

Eesti paar esitas oma kava ilma suuremate eksimusteta ja kohtunikelt teeniti 45.79 punkti, mis on ühtlasi nende rahvusvaheliste võistluste parim tulemus. Kahjuks antud esitusest ei piisanud, et 20 vabakava sõitva paari hulka jõuda. Kokkuvõttes jäid eestlased 25. kohale.

MM debütandid Darja Netjaga ja Marko Jevgeni Gaidajenko oma võistlusega rahul: „Kõik läks hästi, tegime ära kõik plaanitud elemendid ja sõitsime puhtalt.“

Kodus esinemine noorte uisutajate sõnul neile täiendavat närvipinget peale ei pannud. „Meile väga meeldis täna sõita. Tundsime pealtvaatajate toetust ja publik võttis meid väga soojalt vastu,“ laususid Netjaga ja Gaidajenko.

Kuna tiitlivõistlustel osaleti esimest korda, siis olulisimaks kogemuseks pidas Gaidajenko oskust närvipingega toime tulla ja näidata võistlustel kõike, mida on õpitud.

Vabakava eel võtsid juhtkoha sisse minimaalse eduga Elizaveta Shanaeva ja Devid Naryzhny Venemaalt (70.03 punkti), kellele järgneb Gruusia paar Maria Kazakova ja Georgy Reviya ees (69.98 punkti). Kolmandal kohal on Avonley Nguyen ja Vadim Kolesnik USAst 68.27 punktiga.