Sellistes oludes on tõepoolest keeruline suusamaratoni pidada...Foto: Robert Peets
Talisport
6. märts 2020, 08:13

KURB, AGA PARATAMATU: ilmataat tõmbas Eesti suusamaratonisarjale vee peale

Esmalt lumepuuduse tõttu edasi lükatud Alutaguse suusamaratoni korraldajad teatasid, et spordipidu jääb tänavu ikkagi pidamata.

Organiseerijad tõdesid, et vahepeal maha sadanud lumi on suuremas osas sulanud ja lähinädala ilmaprognoos ei anna maratoni toimumiseks lootust, sest soojad ja vihmased ilmad jätkuvad.

Maratoni peakorraldaja Robert Peetsi sõnul oli veel nädal tagasi õhkõrn lootus, et saame lühemal ringil võistluse korraldada, aga üleeile sadanud vihm kustutas ka selle lootuse ega pakkunud otsuse langetamisel palju variante.

"Kõige rohkem on kahju, et esmakordselt rahvusvahelise Visma Ski Classicu kalendrisse kuulunud võistlusel plaanis osaleda mitmeid tuntud suusatajaid ka väljastpoolt Eestit. Eks tuleb tööd edasi teha ja järgmisel aastal uuesti üritada," sõnas Peets pressiteate vahendusel. 

Alutaguse maratonile juba registreerunud osalejatele võimaldatakse järgmisele maratonile registreerimisel 50% soodustust või kasutada makstud osalustasu 6. juunil toimuval Alutaguse rattamaratonil osalemiseks.

Kolmapäeval teatasid sama kurva tõe Haanja suusamaratoni korraldajad. See tähendab, et Estoloppeti suusasarja kuuest maratonist on tänaseks toimunud vaid üks – 22. Tallinna suusamaraton. Praeguse seisuga on teadmata vaid Viru maratoni saatus, ülejäänud osavõistlused on ära jäänud.

Ühtlasi tähendab halb uudis Alutaguselt seda, et tänavu jäävad Estoloppeti sarja võitjad selgumata, sest punktiarvestust peetakse juhul, kui toimub vähemalt kolm võistlust. Viimati läks sama kehvasti aastal 2014, kui toimusid vaid Viru ja Alutaguse maratonid.