MIS PARATA!? Maailma parimad kahevõistlejad lõpetavad MK-hooaja Holmenkollenis tühjade tribüünide ees. Pildil laiutab käsi sarja üldvõitja Jarl Magnus Riiber.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
6. märts 2020, 14:04

Maailma parimad kahevõistlejad said halva uudise

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) teatas äsja, et suurtest pingutustest hoolimata ei õnnestu neil Schonachi MK-etapile asendust leida.

See tähendab, et kahevõistluse MK-sari lõppeb homme Oslos tühjade tribüünide ees, sest Norra võimud ei luba publikul koroonaviiruse tõttu kaasa elama tulla.

Esialgu pidi hooaja lõppvaatus toimuma nädal hiljem Lõuna-Saksamaal Schonachis, kuid seal ei saa lumepuuduse tõttu võistlust korraldada. 

Kuivõrd samal põhjusel jäi ära 8. ja 9. veebruari peale planeeritud Otepää MK-etapp, kahanes tänavune sari 21 individuaalvõistluselt 17 peale. Sarja üldvõidu kindlustas juba mõnda aega tagasi norralane Jarl Magnus Riiber, kes on võitnud 16 võistlusest 13, olnud kaks korda teine ja korra kümnes.

Kaelavigastuse tõttu hooaega jaanuaris alustanud Kristjan Ilves on osalenud üheksalt võistlusel ja jõudnud neist kaheksal punktikohale. Parim tulemus on Seefeldi minituuri teisel päeval saavutatud 17. koht.