Niina Petrõkina.Foto: Oleg Harchenko
Talisport
6. märts 2020, 18:51

Juunioride iluuisutamise MMil juhib 13aastane Venemaa imelaps, Eestit esindav Niina Petrõkina sai 33. koha

Juunioride iluuisutamise maailmameistrivõistlustel Tallinnas Tondiraba jäähallis alustasid võistlust naisüksiksõitjad.

Lühikava järel juhib 13aastane venelanna Kamila Valieva, kes näitas tehniliselt puhtaid elemente ning sõitis hingestatult ja väljendusrikkalt Arvo Pärdi muusika “Spiegel im Spiegel” järgi. Valieval on 74,92 punkti. Haein Lee Koreast on teisel kohal 70,08 punktiga ning kolmas on venelanna Daria Usatševa.

Valieva, kes on sel hooajal juunioride seas valitsenud ja saabus MMile favoriidina, lausus, et ta tundis end täna jääl hästi ja loodab vabakavas näidata ka kahte neljakordset hüpet. Uisupublikult palju kiidusõnu saanud lühikava kohta märkis Valieva, et talle väga meeldib selle muusika järgi sõita.

Eesti uisutajatest astus jääle Niina Petrõkina, kes lootis enne võistlust oma MM-debüüdil jõuda vabakavale ehk kahekümne nelja parima sekka. Kahjuks jäi Petrõkinal plaanitud kahest kolmekordsest hüppest koosnev kaskaad sooritamata ja nii tuli leppida 33. kohaga (46,56 punkti).

Petrõkina oli pärast esitust kurb: „Väga tahtsin hästi sõita, aga ei tulnud täna välja. See oli minu esimene kord olla nii suurel võistlusel ja närveerisin liiga.”

Täna õhtul võitleb Aleksandr Seleveko meeste üksiksõidus kodujääl medali eest. Ta alustab vabakava neljandalt positsioonilt.