Oma seni viimases liigamängus alistas Liverpool 2:1 Bournemouthi ning nende peatreener Jürgen Klopp ei hoidnud tundeid vaka all.Foto: Jon Super
Jalgpall
9. märts 2020, 10:56

Liverpool võib tiitli kindlustada ise väljakul käimata

FC Liverpooli edu Inglismaa jalgpalli kõrgliigas sai eile õhtul veelgi kindlamaks, kui nende lähim jälitaja Manchester City kaotas linnarivaal Unitedile ning jääb nüüd Liverpoolist maha juba 25 punktiga. See tähendab ühtlasi seda, et asjaolude soodsal kokku langemisel võib Liverpool kindlustada meistritiitli ise väljakule tulematagi.

Nimelt on mängugraafik selline, et Liverpooli järgmine mäng toimub 16. märtsil Evertoniga, ent City käib enne seda platsil kahel korral: 11. märtsil võõrustatakse Londoni Arsenali ja 14. märtsil Burnley meeskonda. Peaks City mõlemad mängud kaotama, ei oleks neil matemaatiliseltki enam võimalik Liverpooli kinni püüda.

Isegi kui nii ei peaks minema ja City mõlemad mängud võidab, on Liverpoolil jätkuvalt kõik võimalused, et esimest korda pärast 1990. aastat kõrgliiga võidukarikaga triumfeerida. Nad vajavad järele jäänud üheksast mängust vaid kuut punkti ehk kaht võitu ja tiitel ongi nende.

See tähendab City võitude korral seda, et kui Liverpool saab oma järgmistes mängudes jagu Everonist ja Crystal Palace'ist, võib karikale nende nime graveerida 21. märtsil.

Standings provided by Sofascore LiveScore